Trolig første gang 17.mai-tog i denne grenda

Musikkanlegget var med i ei gammel melkevogn.
Nyheter

Det var antakelig for første gang og kanskje siste gang i historia at de som bor i Vagnildgrenda i Soknedal feiret 17. mai med sitt eget tog. Det hele kom i stand etter et fint initiativ fra Turid Buum. Hun hadde ordnet opp med å skaffe drilljenter og marsjmusikk som tonet taktfast ut fra et musikkanlegg som vart dratt med i ei gammel melkevogn.

 

 Underveis var det både hurrarop og servering av kaffe med nogo attåt. Etter hvert som toget skred fram ga flere seg med for å gå, sånn at det vart omkring 35-40 deltakere.  17.mai-toget snudde ved boligfeltet i Vagnildgrenda og gikk tilbake til utgangspunktet Aarstad, med avspilling av "Ja, vi elsker" til slutt. Været var heller surt, men artig var det lell, for små og store. 


Langt rånetog i Soknedal i år også og russen var naturligvis med

Så mange ville delta i rånetoget at det nærmest ble trafikkork, og de fleste tilskuere foretrakk å sitte i bilen.

 
 

I Midtre Gauldal var det biltog og korpsmusikk da nasjonaldagen skulle feires

Selv om det er var litt hustrig vær, var folk ute i Midtre Gauldal for å få med seg 17.mai-aktiviteter.

 

Samlet seg om "Ja vi elsker dette landet"

Hele nasjonen sang "Ja vi elsker" klokka 13, og i Melhus sentrum ble det blant annet fellessang utenfor et helse- og omsorgssenter.- Det er minst like trygt å gå i kirka nå som i fjor om retningslinjene følges

Prost Øystein Flø håper at folk søker seg tilbake til kirkene nå som de åpnes igjen.