Samlet seg om "Ja vi elsker dette landet"

Hele nasjonen sang "Ja vi elsker" klokka 13, og i Melhus sentrum ble det blant annet fellessang utenfor et helse- og omsorgssenter.
Nyheter

Både Melhus skolekorps og Melhus janitsjarkorps spilte da hele nasjonen skulle synge "Ja vi elsker" klokka 13. Det skjedde utenfor Buen helse- og omsorgssenter. En del hadde møtt opp for å delta i dette arrangementet. Noen satt i biler mens andre sto på fortauet.

Skolekorpset spilte også ved Brekkåsen skole, Høyeggen skole og på Løvset. Når det ikke kunne bli noe barnetog, kom korpsene i stedet dit ungene er.

- Har dere skritteller, det ble vel noen skritt i dag?

- Nei, vi marsjerer ikke så mye fordi vi ikke har rukket å øve på marsjering i år, sier dirigent Kjartan Klingen.

Korpsene har lojalt fulgt opp retningslinjene om å stå spredt og ikke for tett på publikum. Øvelsene måtte fram til nylig enten skje digitalt eller ved at musikantene var sto langt fra hverandre. Korpsmusikken ble svært godt mottatt av publikum, og folk klappet da korpsene var ferdig med å spille ved Buen.

Folk var blitt oppfordret til å spre seg på 17. mai, og flere valgte å gå på ski til Elgshøgda eller sitte i bil utenfor Hølonda kirke da det var fellessang.


17.mai-feiringa er i gang

Nasjonaldagen startet med flaggheising, korpsmusikk og taler.

 

I Midtre Gauldal var det biltog og korpsmusikk da nasjonaldagen skulle feires

Selv om det er var litt hustrig vær, var folk ute i Midtre Gauldal for å få med seg 17.mai-aktiviteter.Oppfordrer til å gå ut i skogen på 17.mai

Idrettslaget Leik oppfordrer folk til å dra på skogstur, og synge nasjonalsangen klokka 13 med flagget i hånda.