I Midtre Gauldal var det biltog og korpsmusikk da nasjonaldagen skulle feires

Selv om det er var litt hustrig vær, var folk ute i Midtre Gauldal for å få med seg 17.mai-aktiviteter.
Nyheter

- En får litt 17.mai-følelse, sier Tone Refseth som akkurat har sett årets variant av 17.mai-tog passere.

I Singsås ble nasjonaldagen feiret med et tog av en annen utgave enn ellers. Gauldal brann og redning hadde ute redningsbiler, og andre hang seg på. Biltoget kjørte rundt i Singsås og Budalen.

På Kotsøy sto tre generasjoner Refseth klar for å få vinket med flagg. Yngst var Emilie (7).

- Det var bra at de hadde dette, sier Emilie som nikker da hun blir spurt om hun er skuffet over at barnetoget måtte utgå i år på grunn av koronavirussituasjonen.

Tilskuere var blitt bedt om ikke å stå tett sammen, og det ble i alle fall respektert på Kotsøy. De som møtte opp med flagg og 17.mai-sløyfe fikk hver sin is, mens bunadsbrukere som Emilie fikk brus også.

- Dette var et bra tiltak. Brannvesenet får kommet seg ut og vist seg fram når det ikke kan være noe annet, sier Anita Refseth.

På Støren var det blomsternedleggelse, korpsspill og tale ved Støren kirke, og på uteområdet tll Midtre Gauldal sykehjem spilte korpset. Flere hadde møtt opp for å få med seg dette. Været var ikke det beste med noen få plussgrder og regn. Andre steder var det også markering av nasjonaldagen.

Midtre Gauldal kommune hadde også digitalsending.


Derfor løp de stafett med flagg

- Det blir en litt spesiell 17. mai i år, så vi har valgt å markere nasjonaldagen på skolen i dag og i går, sier rektor Arnt-Inge Nilsen hos Støren barneskole, fredag 15. mai.Feiret nasjonaldagen med tog og hurrarop

Gåsbakken skole og barnehage laget sin egen versjon av 17.mai-feiringa, og fikk ei varm markering tiltross for sjeldent maivær.