17.mai-feiringa er i gang

Nasjonaldagen startet med flaggheising, korpsmusikk og taler.
Nyheter

Årets 17.mai-feiring blir annerledes enn tidligere år, men starten på nasjonaldagen var omtrent slik den pleier. Rundt omkring er det flaggheising og korpsmusikk.

På Korsvegen var det flaggheising i regi av sjette trinn ved Eid skole, og Hølonda hornmusikklag spilte ved flaggstanga som står utenfor skolen. Slik smittevernsreglene er, var det en meters avstand mellom musikantene.

I Melhus sentrum kom Melhus janitsjarkorps marsjerende opp miljøgata (Melhusvegen) der flaggene er heist. Senere i dag vil det være noe vesentlig som mangler i gata ettersom barnetoget må utgå. Men flere barn har møtt opp under de ulike seremoniene. Korpset marsjerte fram til Kroaparken der det ble tatt imot av Melhus speidergruppe og varaordfører Stine Estenstad (H).

Melhus speidergruppe er 75 år i år, og ble altså dannet da freden var et faktum etter andre verdenskrig. I anledning jubileet hadde speidergruppa med seg ekstra mange bannere. Blant bannerne var det som hørte til gamle Melhus 1 (jentespeiderbanneret).

Irja Stabell fra speidergruppa leste en hilsen, mens Emma Withbro Loraas og Marte Grønn Hagen la ned blomster ved bautaen for de fire falne under andre verdenskrig. Varaordføreren holdt en appell der hun blant annet sa at mens andre land bruker nasjonaldagen til å demonstrere militærmakt, er det barnas dag i Norge.

- Vi som i dag er så heldige å få lov til å vokse opp i et fritt og uavhengig land, er stor takk skyldig til dem som kjempet kampen for frihet og demokrati. Fred og frihet er ingen selvfølge men må kjempes for hver dag, sa Estenstad.


Stor 17.mai-sending fra Melhus

Koronatida fører til at barnetogene må utgå, men i stedet kan du se den store 17.mai-sendinga på nett.

 

17. mai er ikke avlyst

Her er noe av det som skjer i helga.Russepresidentens tale ble spilt inn på kjøkkenet

Presidenten for rødrussen i Melhus har planer for ei aktiv russetid i flere uker til.Feiret nasjonaldagen med tog og hurrarop

Gåsbakken skole og barnehage laget sin egen versjon av 17.mai-feiringa, og fikk ei varm markering tiltross for sjeldent maivær.Derfor løp de stafett med flagg

- Det blir en litt spesiell 17. mai i år, så vi har valgt å markere nasjonaldagen på skolen i dag og i går, sier rektor Arnt-Inge Nilsen hos Støren barneskole, fredag 15. mai.Kan du flaggreglene på 17. mai?

Som om ikke nasjonaldagen er travel nok fra før, er det viktig å heise flagget riktig.