Politiet prioriterer ikke å sjekke om hytteforbudet overholdes

Kontroll av om folk respekterer hytteforbudet, står ikke på politiets prioriteringsliste.

Melhus har også hyttefelt som dette på Hølonda. Også i dette hyttefeltet er det svært få hytter som er i bruk.  

Nyheter

- Vi har ikke kapasitet til å sjekke hytteområder om folk overnatter ulovlig der. Justisministeren har gitt beskjed om at vi ikke skal prioritere dette, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt.

Hytteforbudet

Forbudet mot å overnatte i fritidsbolig for den som ikke er folkeregistrert i samme kommune som hytta er i, gjelder til 20. april. Det er altså lov å overnatte på hytte i egen kommune, og en del har dratt på påskeferie på slik hytte.

- I stedet henstiller vi til hytteforeninger og kommuner om å følge ekstra godt med i hytteområder av smittevernhensyn, sier Brandmo.

Melhus kommune innførte onsdag forbud mot bruk av hytter i Øysand kolonihageby for dem som ikke er bosatt i Melhus, og det skjedde etter at kommunen ombestemte seg. Kommunen hadde vurdert kolonihagebyen til å være en campingplass, og at da gjaldt ikke hytteforbudet. Samtidig bad kommunen politiet å følge opp forbudet, men det står ikke på politiets prioriteringsliste.


Stenger Øysand kolonihage for utenbygdsboende

Etter først å ha sagt ja til at folk kunne bruke Øysand kolonihageby, snur Melhus kommune og legger ned forbud for dem som omfattes av hytteforbudet.

 

- Politiet har ingen mulighet til å følge opp, og det kan jo være at det er dagsturister en ser på hyttene. Om noen varsler oss, kan det hende at vi tar en telefon til hytteeieren, men vi har altså ikke kapasitet til å sjekke hytteområder. Derimot rykker vi ut ved innbrudd i hytter, og vi har nettopp stoppet noen i Orkdal med tyvegods. Vi følger opp kjeltringer som gjør noe ulovlig. Hytteområder patruljeres på lik linje med andre områder, sier Brandmo.


Koronaviruskrisen: - Har inntrykk av at folk respekterer hytteforbudet

Politiet er spent på om hytteforbudet fører til folkeansamlinger enten i hjemmene eller i byen.


Snøscooterkjøring

Melhus og Midtre Gauldal er blant kommunene der mange har snøscooter.

- I koronatider skal en ikke forflytte seg unødig, og det gjelder også scooterfolket. Vi følger opp ulovlig snøscooterkjøring, opplyser Brandmo.


Snøscooterkjørere forsøkte å rømme fra SNO - krasjet i tre

En av de tre snøscooterkjørerne krasjet i et tre under fluktforsøket.

 

Brandmo forteller at det har vært et rolig døgn.

- Jeg synes folk har vært flinke til å følge smittevernrådene, sier Brandmo.


Ordførerens råd i den spesielle påska: - Spill Yatzy eller sjakk

Ordfører Sivert Moen (Sp) er bekymret for koronasituasjonen, men kommer med råd til trivsel i hjemmet.- Folk er helt hektet på puslespill

Hos Ark Melhus har det vært en voldsom omsetning av puslespill, og kunder forteller at de må ha noe å holde på med når de skal være så mye hjemme.-