Koronaviruset: Ber næringslivet selge smittevernutstyr til kommunen

Melhus kommune ber bedrifter se etter om det finnes blant annet hansker og støvmasker som kan overleveres til kommunen.

Ordfører Jorid Jagtøyen.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

- Det er ingen flere smittede av koronaviruset, og antall testede ligger på 89. Men vi tror det kommer en bølge av smittede, og vi vet ikke hvor stor den blir. For å forberede den, trenger vi et lager av smittevernutstyr,sier ordfører Jorid Jagtøyen (Sp).

Fredag hadde kriseledelsen i Melhus kommune møte, og blant temaene var forberedelse til en økning av antall smittede. I Melhus er det registrert tre smittetilfeller, mens nabokommuner har flere.


Antall testede i Melhus øker

De siste dagene har flere møtt opp til testing.

 

Går ut til næringslivet

- Vi kommer til å spørre næringslivet om de kan selge til oss smittevernutstyr. Planen er at vi skal fylle opp et beredskapslager på Buen for å være klar når smittebølgen kommer. Vi er blitt oppfordret av Fylkesmannen og Helse Midt om å gjøre dette, sier Jagtøyen.

Det kommunen vil etterspørre, er munnbind, hansker, engangsfrakker og støvmasker.

- Slikt utstyr har bedrifter som driver innen matproduksjon og bygg og anlegg, og vi håper at de kan avse noe for salg. Det kan bli vanskelig for kommunen å få tak i smittevernutstyr ettersom det er stor etterspørsel etter dette. Kontaktpersonen i kommunen er Bernt Are Moshaug, sier Jagtøyen.


Koronaviruset: Oppretter luftveisklinikk i Melhus

Melhus kommune vil lage en luftveisklinikk i Melhus sentrum, og la koronasmittede bli testet der.

 

Trenger syhjelp

Jagtøyen forteller at det er aktuelt å spørre Frivilligsentralen og Røde Kors Omsorg om noen kan sy for eksempel munnbind og frakker.

- Dette er ikke frakker som skal brukes på en koronasykeavdeling, men kan være aktuelt å bruke i andre sammenhenger. Ungdomsrådet hadde kjøpt inn mye stoff fra Afrika til produksjon av tøyvesker, og dette stoffet kan brukes til munnbind og frakker, forteller Jagtøyen.


Plexiglass beskytter de ansatte mot koronaviruset

Rema 1000 Melhus Torg gjør nye koronatiltak.

 

Tar i bruk kreative metoder for å drive fjernundervisning

Lærere og elever tar i bruk kreative løsninger for å få gjort praktiske fag på videregående skole i disse koronavirustider.Matutkjører: - Kanskje er vi de eneste de ser i løpet av dagen

Stadig flere ber om å få mat hjemkjørt fra institusjonskjøkkene, og frivillige står på sammen med hjemmesykepleien for å få maten ut.