Ingen nye tilfeller i Melhus

Kommunalsjefen opplyser at Melhus kommune ikke har fått oppdatering om nye virustilfeller.

Kommunalsjef Trude Wikdahl. 

Nyheter

- Det er ikke noe nytt så langt, skriver kommunalsjef Trude Wikdahl i Melhus kommune i ei tekstmelding til Trønderbladet.

Melhus har to registrerte tilfeller av koronavirusmittet. Det ene var en person som var blitt smittet i utlandet, og som var meldt frisk ved ankomst til Norge. Den andre var en innbygger i Melhus som har testet positiv på koronavirus. Kommunen opplyste at vedkommende er satt isolert, og at nærkontakter er satt i karantene. Videre opplyste kommunen at det er satt i gang smittesporing.

68 er ifølge kommunen, testet så langt. Wikdahl opplyser at det ikke foreligger nye tall pr. nå.


To koronasmittede melhusbygger

Først meldte kommunalsjefen at det ikke var flere enn en melhusbygg som er smittet av koronaviruset, og så dukket det opp et nytt tilfelle. Kommunen utelukker ikke at det er flere smittetilfeller.

 

Spør om pasienter testes for koronavirus før de sendes til sykehjem i Melhus

For å øke beredskapen på St. Olavs hospital skal flere utskrivingsklare pasienter sendes til hjemkommuner, og varaordføreren etterlyser vurdering av smittefaren.Kommuneoverlegen har fått informasjon om at folk dropper karantenen de er pålagt

Søndag har Midtre Gauldal ikke fått melding om nye smittetilfeller, men kommuneoverlegen er bekymret over at folk kanskje ikke forstår hva karantene innebærer.