Fire koronasmittede i Midtre Gauldal

Antall smittede i Midtre Gauldal, men kommunen tror at den fjerde er smittet av en annen i kommunen.

Kommuneoverlege Bjørn Lyngen.  Foto: privat

Nyheter

Ifølge oppdateringa Midtre Gauldal kommune har lagt ut på sin nettside i dag lørdag, er det fire som har testet positivt på koronaviruset. 63 er testet, og kommunen venter svar på 3 tester.

- Den fjerde som har testet positivt, har en nær relasjon til en av de andre som tidligere har testet positivt, og er allerede hjemmeisolert. Samme liste med nærkontakter som dermed allerede er satt i karantene. Dette understreker viktigheten av smitteoppsporiing og strategien om å teste nærkontakter av de som har testet positivt, så fremt disse nærkontaktene har symptomer, skriver kommuneoverlege Bjørn Lyngen.

Kommuneoverlegen mener oppsporing er viktig.

- I denne fasen av epidemien vi er inne i, er dette den suverent viktigste jobben, og jeg takker alle som har testet positivt så langt for strålende og samvittihetsfull jobb med å kartlegge nærkontakter slik at vi får satt disse i karantene, skriver Lyngen på nettsida.


- Har aldri opplevd noe lignende i mine 56 år i fabrikken

Bedriftseier Toralf Lillerønning sier koronaviruset skaper store omveltninger.

 

Melhus kommune har registrert to smittede hvorav den ene var frisk før tilbakevending fra utlandet. Ifølge kommunalsjef Trude Wikdahl er det ikke meldt om nye smittede.

Folkehelseinstituttet skriver på sin nettside at pr. 21. mars er det 122 smittede i Trøndelag, og at det totalt er registrert 1926 smittede. 891 er smittet i Norge, 892 er smittet utenlands og for 143 er smittested under avklaring ifølge Folkehelseinstituttet. Av dem som er smittet i Norge, har 455 vært nærkontakter av et kjent smittet tilfelle.


- Vi må stole på at folk forlater hytta

Politiet varsler at de vurderer å ringe opp hyttefolk som overnatter på hytta.Starter oppmuntringskampanje for barn og unge

Ordføreren ber barn og unge sende inn glimt fra hverdagen under koronakrisen.To koronasmittede melhusbygger

Først meldte kommunalsjefen at det ikke var flere enn en melhusbygg som er smittet av koronaviruset, og så dukket det opp et nytt tilfelle. Kommunen utelukker ikke at det er flere smittetilfeller.