To koronasmittede melhusbygger

Først meldte kommunalsjefen at det ikke var flere enn en melhusbygg som er smittet av koronaviruset, og så dukket det opp et nytt tilfelle. Kommunen utelukker ikke at det er flere smittetilfeller.

Kriseledelsen i Melhus består av kommunikasjonsjef Richard Høiem Ølmheim, sekretær Marte Schrøder, kommunalsjef Morten Bostad, enhetsleder Monica Brækken, kommunalsjef Trude Wikdahl, kommunalsjef Nina Hoseth, ordfører Jorid Jagtøyen, rådmann Katrine Lereggen og IKT-sjef Geir Wormdal.  Foto: Melhus kommune

Nyheter

- Vi har ikke informasjon om nye smittetilfeller på nåværende tidspunkt, sier kommunalsjef Trude Wikdahl i Melhus kommune.

Det sa kommunalsjefen da Trønderbladet spurte tidligere på fredag om situasjonen i Melhus. Da hadde Midtre Gauldal nylig meldt om nye smittetilfeller.

Nytt tilfelle

Det første tilfellet var en person bosatt i Melhus som var smittet i utlandet og som var erklært frisk og symptomfri ved ankomst til Norge.

Det nye tilfellet er en innbygger i Melhus som har testet positivt på covid-19.

- Vedkommende er isolert etter råd fra gjeldende råd fra Folkehelseinstituttet. Det er iverksatt smitteoppsporing, og nærkontakter vi bli satt i karantene, skriver Melhus kommune på sin nettside.

Kommunalsjef Wikdahl opplyser til Trønderbladet at kommunen fikk bekreftet dette tilfellet fredag ettermiddag. På spørsmål om vedkommende er smittet i Melhus eller utlandet, svarer Wikdahl at hun ikke har kjennskap til det nå.

- Vi ønsker ikke å gå ut med mer informasjon enn det som står på vår nettside, opplyser Wikdahl.


Frykter koronasyke går rundt i Melhus

En melhusbygg med svekket immunforsvar forteller at det går rykter om at koronasyke er i Melhus.

 

Kan være mørketall

Kommunen opplyser at det kan være mørketall når det gjelder antall smittede fordi ikke alle kan testes. Myndighetene har innført retningslinjer for hvem som skal testes.

Tidligere i uka opplyste Melhus kommune at èn person fra Melhus hadde blitt smittet av koronaviruset, og var blitt frisk. Vedkommende var smittet i utlandet. I Midtre Gauldal er tre personer smittet av koronaviruset.


Dette er korona-status i Midtre Gauldal

61 testet. 3 positive. 52 negative. 6 ubesvarte.


Pr. fredag morgen var 63 i Melhus testet ifølge kommunalsjef Wikdahl. Torsdag opplyste rådmann Katrine Lereggen at 53 var testet i Melhus, og at det i tillegg er mange som testes i Trondheim fordi de har fastlege der.


Person fra Melhus smittet av koronaviruset

Melhus kommune opplyser at en person fra Melhus er blitt smittet av koronaviruset i utlandet.

 

Folkehelseinstituttet melder ifølge NTB, at det er blitt 184 nye tilfeller det siste døgnet og at det totalt er registert 1742 koronasmittede i Norge.


Mange i Melhus er testet

Hittil er 53 testet for koronaviruset i Melhus, og i tillegg testes mange i Trondheim ifølge rådmannen.- Bare et tidsspørsmål før noen i Melhus er smittet

I Melhus testet nå 10 personer hver dag, og kommunen oppretter egen koronatelefon og eget team for å avlaste fastlegene. Kommunen setter også inn andre tiltak.

 

Kan bli dobbeltrom og reduserte omsorgstjenester

Melhus kommune bebuder at korttidsavdeling tømmes og at det kan bli dobbeltrom på helse- og omsorgssentre på grunn av koronakrisen.

 

Høie forbyr opphold på hytte utenfor hjemkommune

Helseminister Bent Høie (H) forbyr opphold på hytte utenfor hjemkommune. Det blir ingen dispensasjonsmuligheter.