Oppretter «koronatelefon» i Midtre Gauldal

For å håndtere informasjonsbehovet til innbyggerne, har Midtre Gauldal kommune opprettet en kanal hvor man kan ta kontakt om lokale spørsmål knyttet til koronaviruset.

  Foto: John Lerli

Nyheter

- Men vi gjør oppmerksom på at henvendelser knyttet til egen helsesituasjon ikke skal gå til denne tjenesten. Har du mistanke om at du kan være smittet, ta kontakt med din fastlege på dagtid. Midtre Gauldal legekontor har telefon 72 43 03 20. Legevakt kan nås på telefon 116 117, opplyser kommunen på sine nettsider.


Utsetter konfirmasjoner til etter sommeren

Og avgjørelsen om å ikke ha offentlige gudstjenester, samt begrense deltagelsen i dåp, vielser og begravelser, vil være gjeldende på ubestemt tid.

 

Dette er «koronatelefonen»

- Vår telefon 90 71 65 82 er åpen fra klokken 10.00 - 18.00 alle hverdager og fra klokken 10.00 - 16.00 i helgene. Her kan du snakke med en fagperson om spørsmål knyttet til lokal smittesituasjon, karantenebestemmelser, kommunens tjenestetilbud, og du kan stille andre generelle spørsmål. Henvendelser vil bli besvart så raskt som mulig, opplyser kommunen på sine nettsider.


Størenbedrift med viktig bidrag i kampen mot koronaviruset

På Støren produserer nemlig Capro Cases AS transportkasser til en desinfeksjonsmaskin, som benyttes i kampen mot koronaviruset.

 

Dette er «koronamailen»

Kommunen opplyser at e-posttjenesten korona@mgk.no er åpen fra klokken 10.00 - 18.00 alle dager.

- Her kan du stille spørsmål angående lokal smittesituasjon, karantenebestemmelser, arrangementer og om andre forhold du lurer på i forbindelse med koronaviruset. Henvendelser vil bli besvart så raskt som mulig innenfor e-posttjenestens åpningstid.


Gjør flere enerom til dobbeltrom

Midtre Gauldal sykehjem forbereder seg nå på å ta imot flere pasienter.

 

Oppfordring til innbyggerne

Kommunen oppfordrer sine innbyggere til å gjøre følgende:

- Forholde seg til informasjon på kommunens nettsider.

- Benytte de kanalene kommunen har opprettet for å ta direkte kontakt.

- Samtidig ber kommunen om at du ikke benytter andre telefonnummer, e-poster eller sosiale medier for å avklare spørsmål knyttet til koronaviruset.

- Kommunen oppfordrer også alle innbyggere til å bistå naboer, familie og venner med informasjon og annen hjelp.


To av seks koronatester er ubesvarte

Mandag formiddag er status at seks personer er testet. Fire prøver er negative, mens to er ubesvarte.