Er det vinteren som kommer?

Det spørs hva vi mener med vinter.

Lørdag morgen var det rikelig med snø i skisenteret i Vassfjellet.  Foto: John Lerli

Nyheter

Er det snø som gjør vinter - da er svaret NEI. Er det kulde - JA.

Det går mot en kjøligere værtype, i alle fall ut i uka. For onsdag melder Yr.no minus åtte grader på dagtid i Soknedal, Budal og Singsås. På Støren, Korsvegen og Melhus skal det bli seks minusgrader.

Til å være slutten av januar er dette milde temperaturer. Men i forhold til årets januarvær blir det merkbart kaldere.

Snødybdene varier sterkt i Gauldalen, fra nesten ingenting i lågere strøk til halvmeteren og enda mer i sør. Vassfjellet har vært et værskille i vinter. Klæbu har fått den snøen som har uteblitt på Melhus, og i øvre del av Vassfjellet Vinterpark er det rundt 50 centimeter snø, der den ikke er blåst vekk. I helga ble til og med toppheisen i skisenteret kjørt. De som ønsker seg snø kan bare lengte etter forholdene slik de er på østsida av Vassfjellet, som bildet viser.

Langtidsvarselet er sparsomt på nedbør. Bare på tirsdag kan det komme litt snø. I nordlige deler av Gauldalen er det utrygt for snø også på mandag. Ellers blir været kommende uke preget av skyer og lite vind. Bare høgt til fjells vil det blåse opptil frisk bris og liten kuling.

Mildværet har gjort at store deler av Gaula går åpen:
Langrennssporten regner bort - skiklubbene fortviler

Treninger flyttes ut av kommunen, poengrenn avlyses og ferdigbygd skilekbakke får ikke åpnet grunnet snømangel. Det er tøffe tider for flere av skiklubbene i distriktet.

 

Slik ble ikke forholdene i år: Derfor avlyste arrangørene Flårennet

Rennet ble planlagt med en mistanke i bakhodet.Perfekte forhold da nærmere 30 lag deltok i Leik Cup

Se bilder fra turneringen til Leik Hockey forrige helg.