Bunnen av termometeret kan være nådd

Hele Gauldalen hadde tosifrede minusgrader natt til lørdag.

Gaula og Sokna er islagt på Støren. Ei lita stripe med åpent vatn rant forbi Prestteigen lørdag.  Foto: John Lerli

Nyheter

Det stabilt kalde været fortsetter, i alle fall fram til og med mandag. Men hele neste uke vil bestå av bare kuldegrader.

Til tross for ei kald natt er rekordtemperaturene hittil i november fra tidligere denne uka, 4. og 5. november. De offisielle måleresultatene er minus 13,5 i Soknedal og minus 12,2 på Kotsøy, mandag og tirsdag. Målestasjonen på Skjetlein har minus 10,3 som rekord hittil i november. Nattas temperaturer var halvannen grad høgere. Varselet for de to kommende dagene viser at det ikke skal bli kaldere enn natt til lørdag. Bare nesten.

Målestasjonen i Soknedal har allerede slått november-rekorden fra i fjor, som "bare" var på 12,1 minus. Kotsøy hadde minus 14,5 grader som minimum i november i fjor.

Isen holder på å legge seg på Gaula, i alle fall fra Hovin og oppover. Flere større innsjøer, blant annet Ånøya er fortsatt åpen.

Søndag er det meldt litt snø, både i Melhus og Midtre Gauldal, men ikke mer enn en centimeter eller to, ifølge Yr.no.

Klarværet kommer tilbake i neste uke, men skydekket blir vekslende. Det blir gode muligheter for å nyte den fine månen om kveldene. Månen er full på tirsdag 12. november, men da ser det ut til at skyene trekker over.


Ishockeysesongen er i gang for Leik

Etter iherdig dugnadsinnsats, er isen på ishockeybanen på Korsvegen tatt i bruk.Tensio svarer på klager på strømnett

- Det er store svingninger i strømnettet i Soknedal. Alle lysene lyser cirka 10-20 prosent av ordinær strømstyrke, skriver en leser til Trønderbladet.