- Det er rett og slett en kinofest

Både Støren kino og Melhus kino opplever god tilstrømning til dagens filmvisninger, og på Støren er det mye på programmet i månedene framover.

Marius Kjelstad og Tone Rise var blant kinovertene på Støren. 

Nyheter

- Det går bra for kinoen og den er godt besøkt. Folk ser ut til å sette pris på å ha kinosal her på Støren, sier kinovert Tone Rise.

Sammen med kinovert Marius Kjelstad tok hun imot de mange besøkende som kom til dagforestillingene under Den store kinodagen i dag lørdag.

Tidlig opp

Den første forestillinga hos Støren kino i dag lørdag startet allerede klokka 10, og tidspunktet virket ikke skremmende ettersom salen var 2/3 full ifølge kinovert Rise. To timer etter var det ny forestilling, og like mange kom da. Derimot var det helt utsolgt på forhånd på Alf Prøysen-filmen om Snekker Andersen og bygda som glemte det var jul. Kinosalen på Støren har 72 plasser.

Barnefilmen klokka 12 på Støren var blant dem som fenget. 

 

- Vi har sju filmer i dag, og den siste er klokka 23.59. Flere er kinoverter i løpet av dagen. I tillegg til film kan vi by på gratis godterier og plakater. Det er rett og slett en kinofest, sier Rise.


Støren Filmklubb jobber med høstprogrammet

Onsdag 13. mars inviteres alle til Støren kulturhus, hvor filmklubben håper på innspill og ønsker til høstens program.

 

Rise forteller at det vil bli mye på programmet resten av året og på nyåret.

- Det kommer mange koselig filmer i førjulstida og mange fine filmer i romjula. Mange har kinobillett som adventsgave. 20. januar starter de Nordiske filmdager, og det er et samarbeid med Foreningen Norden, Støren kino og Støren filmklubb, opplyser Rise.


Innen ett felt er Midtre Gauldal på kulturtoppen

Melhus og Midtre Gauldal havner på 278. og 305. plass i rapporten «Norsk kulturindeks 2019» fra Telemarksforskning. Men – innen «Frivillighet» er Midtre Gauldal på 10. plass.

 

Feiring også i Melhus

Melhus kino feiret også Den store kinodagen, og kulturkonsulent Marit Grendal forteller at satsinga var på barne- og familiefilmer. Besøkende kunne også ta turen innom biblioteket eller i kafeen der Melhus skolekorps sto for matsalget.

I Melhus sto Melhus skolekorps for kiosksalget. Bak disken står Mari Venås Eggen, Emma Mjøen Ishol, Jørgen Løvseth Aune, Mathilde Hånes Storler og Emma Blekkan. 

 

Musikanter dro i gang en konsert, og korpset benyttet også anledninga til å opplyse om "Jul i Melhus" som i år er lørdag 30. november. Da blir det en rekke aktiviteter som musikk, sang, bodsalg, kåring av beste pepperkakehus og ikke minst tenning av julegrana.


Konserter, kinodag og kulturkveld

Her er noe av det som skjer i helga.

 

Her kan du se bilder fra Jul i Melhus

Mange kom til skolekorpset adventsarrangement.