Full storm og mye regn i Midt-Norge

Årets første høststorm.
Nyheter

Tirsdag morgen vil vinden øke til liten og full storm fra sørvest i Midt-Norge, og vindkastene kan komme opp i 30 til 35 meter per sekund.

Ved 20-tiden mandag øker vindstyrken til stiv kuling fra sørvest inn mot Trøndelag og Helgelandskysten. I løpet av natta blir det full storm med vind på 30 til 35 meter per sekund og 10–11 meter høye bølger. I tillegg kan det komme opp mot 100 millimeter regn sør i Nordland.


Iskalde oktoberdager

Lørdag ble det målt sju minusgrader i Soknedal, og kaldt er det søndag morgen også.

 

– Jeg vil anbefale folk å sjekke fortøyninger, løse gjenstander og stikkrenner. Det blir storm og mye regn, sier meteorologikonsulent Trond Robertsen ved Meteorologisk institutt i Tromsø til NTB.

Robertsen antar at en del ferger vil bli liggende til kai som følge av den kraftige vinden, men det er beslutninger som må tas av fergemannskapene selv.

– Stormen vil treffe store områder, men dette er en helt vanlig høststorm for dem som bor langs kysten, sier Robertsen.

Vestlandet vil også kjenne på regnet. Fra mandag kveld til tirsdag kveld vil deler av landsdelen få 50 til 80 millimeter regn. De som bor østafjells, er heldige ved at de er bak fjellene og endelig får noen tørre dager, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter.


Forsmak på vinteren

Det første snøfallet har kommet, og Meteorologisk institutt advarer om at det kan komme mye snø i høyden.