Det skal bøtte ned ei hel uke framover

Første dag uten regn er søndag i neste uke.

Surt høstvær har slått til for fullt, og det skal vare ei hel uke.  Foto: John Lerli

Nyheter

Regnvær og temperaturer rundt ti grader vil prege denne helga. Men langtidsvarselet er ikke nådig. Det våte været fortsetter konstant helt inn i neste helg. Første dag uten regn på langtidsvarselet i Gauldalen er søndag i neste uke.

Lørdag ser det litt lysere ut, og sola kan til og med gløtte fram. Men regnbygene presser seg på, og også denne dagen blir våt fra tidlig på ettermiddagen og utover.

Mest regn i nord

Langtidsvarselet tyder på at det blir mest regn lengst nord i Gauldalen. I Melhus vil det komme 24 millimeter regn fram til neste helg, og på Støren rundt 20 millimeter. I Soknedal, Budal og Singsås blir nedbørsmengdene litt mer moderate, fra 15 til 20 millimeter. Søndag denne helga blir den mest regnfulle, og i Melhus meldes det over ni millimeter i løpet av ett døgn.

Været vil preges av en vestlig værtype, og søndag kveld blir den mest vindfulle, med frisk bris, ni meter i sekundet på strekninga Soknedal til Melhus. På Korsvegen meldes det liten kuling, 11 meter i sekundet på søndag ettermiddag, og enda mer i fjellet.

Snø i høyden

Det kan komme snø på rundt 1.000 meter, og statsmeteorolog Frode Hassel anbefaler bilistene å legge om til piggdekk over Dovrefjell og Rørosvidda.

Det kan være litt trøst i å studere helgeværet for Vestlandet. Der oppjusteres nå farevarselet for flom og jordskred. I enkelte områder kan det komme 100 millimeter regn i løpet av ett døgn.


Utfører målinger med helikopter i Midtre Gauldal

Norges geologiske undersøkelse (NGU) skal utføre geofysiske målinger fra helikopter i deler av Midtre Gauldal, Tydal, Selbu, Holtålen og Meråker.Holder fortet på campen mens mannen må jobbe

Denne helgen er det bobilfestival på Øysand. Allerede onsdag kom de første camperne.