Klubbhuset er valglokale i år

Kvål har fått nytt stemmelokale etter at skolen måtte vrakes.

Ved bordet står/sitter valgfunksjonærene Mona Sandvei, Ole Morten Kvaløy, Morten Jøssund og Gunn Eggen. 

Nyheter

- Lokalet er litt mindre enn vi er vant til fra Rosmælen skole, men det er fint her, sier valgfunksjonær Gunn Eggen i Kvål stemmekrets.

Melhus har endagers valg, og velgere har strømmet på fra morgenen av i dag mandag. Kvål måtte bytte valglokale etter at Rosmælen skole ikke lenger nådde opp på grunn av for tunge dører.

Enhetsleder Aud Jorun Underdal fra Rosmælen skole og barnehage og enhetsleder Guri Vik følger med på at alt går riktig for seg i valglokalet. 

 

I stedet ble Trønder-Lyn spurt om det nye klubbhuset på Sørøya stadion kunne benyttes, og idrettslaget svarte ja å henvendelsen. Valglokalet er i første etasje og har rullestolatkomst. Langs den ene veggen står idrettslagets premiesamling.


Valglokalet har for tunge dører

Valgstyret har vendt tommelen ned for Rosmælen skole som valglokale, og det synes tidligere ordfører Erling Bøhle er uforståelig.

 

Utenfor har to elever fra sjuende trinn valgkafe til inntekt for SOS barnebyer, og de solgte sammen med læreren, vafler og kaffe. Klubbhuset har stor parkeringsplass, og dermed blir det ikke kø når velgerne ankommer.

Utenfor klubbhuset har Mikal og Malin fra sjuende trinn valgkafe til inntekt for SOS barnebyer. Bak står lærer Harald Pettersen. Elever fra skolen var innom valglokalet for å se hvordan et valg foregår.  

 

I Melhus har hver sjette velger forhåndsstemt.


I kø for å stemme på Støren

Midtre Gauldal er en av 154 kommuner som har todagers valg, og mange møtte opp for å stemme søndag ettermiddag.