Danset foran velgerne og de andre partiene

Senterpartiet hadde hentet inn gammeldansorkester og hadde øvd inn dans på tampen av valgkampen.

Partimedlemmene som også sitter i dagens kommunestyre, kastet seg ut i dansen. 

Nyheter

Velgere og medlemmer av andre partier flokket seg rundt Senterpartiet da partimedlemmer danset til musikk fra gammeldansorkesteret P.A. Røstad. Orkesteret var hentet inn for å gi Senterpartiets valgkamp ekstra trøkk, og oppmerksomhet fikk partiet under lørdagens valgkampinnspurt foran Melhustorget.

Har trent

Ordførerkandidat Jorid Jagtøyen svingte seg i dansen med andrekandidat Fritz Arne Haugen, og deretter var det danseoppvisning med flere av listekandidatene. I forkant hadde Sp-medlemmer øvd hos et treningssenter, og medlemmene så ut til å være fulle av energi til tross for en hektisk valgkamp.

- Vi ville ha en sprek avslutning på valgkampen, og at det ikke bare skulle være utdeling av lefser og grønnsaker slik andre partier har holdt på med, sier Jagtøyen.

Senterparti-medlemmene hadde trent i forkant. 

 

Senterpartiets 1. nestleder Ola Borten Moe holdt en kort tale, og han mener at valget står mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Videre sa han at valget vil bli som en folkeavstemning om den nasjonale politikken. Moe har ved flere valg vært nærmest som en mentor for Jorid Jagtøyen, og han mener at Senterpartiet skårer godt i meningsmålingene av flere grunner.

Fritz Arne Haugen og Jorid Jagtøyen tok en svingom til musikken fra P.A. Røstad orkester. 

 

Meningsmåling: Svært jevnt i kampen om ordførervervet

I Melhus er det to store parti som dominerer på Trønderbladets ferske meningsmåling. Men begge trenger nye venner for å få flertall.

 

De mange reformene

- Nasjonalt er Senterpartiet den tydeligste røsten mot den sittende regjeringa. Folk reagerer på at distriktene bygges ned som når lensmannskontorene forsvinner, tingretter legges ned og trafikkstasjoner tas bort. Stadig flere jobber med å administrere og flytte papir i byene. Dessuten tror jeg at folk er enig med oss at det går an å tenke annerledes, sier Borten Moe til Trønderbladet.

Borten Moe peker på at Senterpartiet står sterkt i regionen bortsett fra i Trondheim, og han tror folk opplever at Senterparti-folk er jordnære praktikere som folk kjenner.

Senterpartiet understreker at det er viktig for partiet å få ordførervervet for å kunne gjennomføre partiets politikk.

- Målet vårt er å sitte i en flertallsgruppe, sier Jagtøyen.


Høyre bryter samarbeidet med Arbeiderpartiet

Det fireårige samarbeidet som sikret Arbeiderpartiet ordføreren i Melhus, kan være over. I stedet vil Høyre ha et borgerlig samarbeid.

 

Tidligere har Høyre varslet at partiet har brutt med Arbeiderpartiet etter fire års samarbeid, og Høyres ordførerkandidat har sagt i Trønderbladet at partiet ønsker borgerlig samarbeid.

Mens Senterpartiet svingte seg i dansen, benyttet Rune Laugsand fra Arbeiderpartiet anledninga til å ta en nærmere prat med SV. Nærmest Laugsand står Miriam Sortland Kuldvere. 

 

Visste ikke at Høyre brøt ut av samarbeid

Kristelig Folkeparti fikk aldri beskjed av Høyre om at Høyre takker nei til videre samarbeid med Arbeiderpartiet.