Bønder kan nomineres frem til 25. august

Konkurransen «Årets unge bonde 2019» er nå i gang, og det er mulig å nominere bønder som er verdig denne tittelen frem til søndag 25. august.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) leder juryen.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

For å kunne vinne må bonden være matprodusent og under 35 år. Juryen ledes av landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF). Juryen vil vurdere hvilke bønder som vil går videre til semifinalen. I semifinalen stemmer folket frem sine favoritter, og de fem med flest stemmer går videre til finalen der fagjuryen kårer «Årets unge bonde 2019».

Premien består av reisestipend, gavekort og sponsing av avløser. Konkurransen som arrangeres i år for tiende gang er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald's og Felleskjøpet.


Kjenner du årets unge bonde?

Unge bønder fra Sør-Trøndelag etterlyses til konkurransen om den gjeve tittelen.Har lagret rundballer i rundt ti år - får nå beskjed om å søke løyve

- Jeg vet ikke hvorfor dette kommer opp nå, og jeg mener å være innenfor lovverket, sier bonde Knut Storrø i Budal.Mener Facebook-aktiviteten til Melhus-ordføreren og landbrukssjefen har gjort dem inhabile

- De er svært aktive på nett med å støtte og kommentere et innlegg der jeg henges ut, sier Merete Støvring.