Regnet drøyer til søndag

Det har vært meldt regn og store nedbørsmengder flere dager denne uka, men uværet sitter langt inne.

Søndag kan det bli regn og torden i nordlige deler av Gauldalen. I Synnerdalen (bildet) og lengst sør i Singsås er det utrygt for regn lørdag, mens området går fri på søndag. Arkivfoto: John Lerli.  Foto: John Lerli

Nyheter

Lørdag morgen våknet gauldalingene til temperaturer tett opp mot 20 grader. Vind fra sør lovet godt for dagen, og skogbrannfaren står fortsatt på gult mivå. Det som har vært av regn er minimalt, mens Røros opplevde et større regnskyll.

Regnet som var meldt lørdag 10. august er også avlyst. Bortsett fra i Budalen og lengst sør i Singsås, hvor det er utrygt for noe nedbør. Temperaturene skal gå opp i 20 grader fra Støren og nordover, mens det blir en tanke kjøligere lengre sør.

Flere friluftsarrangement i Midtre Gauldal kommune følger været spent på lørdag.


Mange trekker til fjells i helga, og Ida Jenshus opptrer også under åpen himmel

Kulturlivet begynner å våkne etter sommerferien, og det er et visst utvalg av turer, aktiviteter og konserter.

 

Søndag kan regnet slå til med dunder og brak, men det vil drøye til kvelden. Det er særlig Støren og Melhus kommune som blir utsatt for torden og lyn. Mellom klokka 18 og 19 kan det komme opptil 12 millimeter nedbør. Men varslene er usikre, og går fra et nivå på nesten null.

Neste uke vil bære preg av et typisk høstvær. Temperaturene synker mye, og det blir flere dager med regn. Først mot neste helg skal det lysne, ifølge langtidsvarselet.


Fare for styrtregn og oversvømmelser i Trøndelag

NVE sendte tirsdag formiddag ut varsel om jord- og flomskredfare.