Fjøsbrann i Melhus

Bolighuset ble berget, men fjøset og uthuset brant ned.
Nyheter

Klokka 22.21 mandag kveld meldte politiet om at nødetatene rykker ut til en fjøsbrann i Melhus. Alle tre dyr er berget ut, skriver politiet på Twitter. Brannen er på en gård på Gravråk, ikke langt fra Hofstad næringspark mellom Melhus sentrum og Kvål. Alle beboerne på gården er gjort rede for.

Meldingen om brannen kom inn klokka 22.14.

- Fjøset er helt overtent, og det har også tatt fyr i et uthus. Brannvesenet jobber nå for å berge bolighuset, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til Trønderbladet klokka 23.02. På gården er det en stor trønderlån, fjøs/låve og et uthus.


Sprossene smeltet og rutene sprakk: - Bare på håret at vi klarte å redde boligen

Innsatsleder Ketil Stene hos politiet skryter av den iherdige jobben til brannmannskapet som raskt vannla boligen da de kom til brannstedet.

 

Prioriterte å berge bolighuset

Klokka 00.10 opplyste innsatsleder Ketil Stene ved Heimdal politistasjon at brannvesenet prioriterte å berge trønderlåna da de kom til gården.

- De vannla bolighuset, i håp om å berge det. Det lyktes de med, etter en iherdig innsats, sier Stene til Trønderbladets journalist på stedet. Det foregår nå en kontrollert nedbrenning av låven og uthuset. Stene opplyser også at brannvesenet kommer til å være på stedet i hele natt, for å kontrollere at brannen ikke blusser opp igjen.


Brannmannskapet prøvde å hente vann fra Gaula, men måtte gi opp

Brannmannskapene måtte bruke tankbiler for å slokke brannen på Gravråk.

 

Overtent

- Brannvesenet har ikke kontroll på brannen, skrev politiet på Twitter klokka 22.55. Ifølge Trønderbladets tipser var fjøset/låven helt overtent da brannvesenet kom til stedet. Flammene sto høyt til værs og det har vært stor røykutvikling.

Politiet opplyste tirsdag morgen at brannen ble slokket, men at fjøset og uthuset brant opp. Det har vært vaktmannskaper på stedet hele natta. De tre dyra på gården var en gis, en sau og ei høne.