Presttrøa barnehage fyller ti år

I oktober 2019 er det 10 år siden barnehagen i Presttrøa sto ferdig.
Nyheter

Det er ca. 90 barn og 25 voksne som har hverdagen sin her, og vi har blitt glade i barnehagen vår og de flotte omgivelsene vi har rundt oss.

Vi har siden starten vært opptatt av at vi vil ha en tydelig naturprofil. Vi ser at når barn er i natur blir konfliktnivået lavere, barna trives og har god utvikling på alle områder. I Presttrøa er vi mye ute hver dag og vi har utforsket og tatt i bruk stadig mer av nærområdet vårt både i Vassfjellsida og ved Gaula.

Jubiléet vårt har vi planlagt å feire på flere måter, og torsdag 23.mai hadde vi den første markeringen – alle barn og voksne tilbragte hele dagen på naturlekeplassen i skogen – en anerkjennelse, bekreftelse og feiring av naturprofilen vi har utviklet gjennom de 10 årene vi har holdt på.

Vi hadde en fantastisk dag med lek og samvær på tvers av alder og avdelinger.

Det ble forsket, klatret, spikket og lekt – blomster ble plukket og fuglereir og -kasser ble nysgjerrig observert på avstand. Vi stekte pinnebrød og vafler på bålet, og kokken vår laget deilig tomatsuppe til lunsj.


Gåsbakken får sitt første leilighetsbygg

Roar Kulbrandstad ville gjøre noe for hjembygda, og satte i gang planer om et leilighetsbygg.

 

De som hadde behov for en formiddagsdupp sov søtt i gapahuker, hengekøyer eller under ei gran.

Alle foreldrene som trimmet opp stien for å levere eller hente barn fikk tilbud om deilig nykokt bålkaffe, og fikk samtidig kjenne litt på den gode stemningen og fellesskapet – hverdagen vår i Presttrøa barnehage.


Trøndertun og lokalsamfunnet

Skolen opprettholder sin 100-årige tradisjon om et levende og aktivt samvirke med lokalsamfunnet.