Her kan du besøke Hyggeliflekken og Hoindsræva

Vassfjellet er et populært turmål, og på turen kan en oppdage pussige stedsnavn.

RAST: Hyggeliflekken har både sittesteiner og bålplass, og egner seg for en rast. Jahn Vikan og Isak Vikan Reistadbakk (3) har en turpause. 

DEN FØRSTE GANGEN: Janina Schumacher og Sergio Garcia hadde blitt tipset av venner om de fine turmulighetene i Vassfjellet. 

TURVANT: Hundene Figo og Alvin var med på turen da Else Solstad, John Olaf Solstad og Rita Riseth besøkte Vassfjellet. 

Nyheter

- Det er artig for ungene å bli tatt bilde av ved skiltene, og noe å gå etter når de vet at det er artige skilt i Vassfjellet, sier Jahn Vikan som er på tur med Isak Vikan Reistadbakk.

De raster på Hyggeliflekken som er en liten gressbevokst slette ved stien opp til Vassfjelltoppen, som som er akkurat passe langt turmål for små føtter.

- Vi bor på Løvset, forteller Vikan.

Flere navn

Hyggeliflekken er flere litt uvanlige stedsnavn i Vassfjellet.

- Vi har vært på tur til Hoindsræva, spøker John Olaf Solstad som sammen med Else Solstad og Rita Riseth er på tur med hundene Figo og Alvin.

Hoindsræva er et sted stien går mellom to runde berg.

Andre stedsnavn i Vassfjellet er Helvete. Navnet forteller nok hvordan det kan oppleves å komme seg dit. Stien til Helvete bør bare brukes av dem som synes det er greit å gå på tur med hjertet i halsen og ikke lar seg skremme av bratte sider.

Ikke langt fra Helvete ligger Himmelriket som en beboer på Kvål-sida av Vassfjellet har fått godkjent som stedsnavn for boligeiendommen. Fra huset har beboeren panoramutsikt og ikke minst en høy himmel over seg.

Det er ikke bare i Vassfjellet en finner friske stedsnavn. På Ler ligger boligfeltet Korea, og på vestsida av Gaula finner en Cuba.

Veiforklaring

Vassfjellet (710 m.o.h) kan nås på flere måter. Én mulighet er å kjøre opp mot Løvset og parkere ved fylkesveien. Det står skilt i retning Vassfjellet ved fylkesveien. En annen mulighet er å kjøre til Kvål og ta av i Kvål sentrum for så å kjøre opp Vassfjellvegen fram til bommen. I Vassfjellet har Melhus IL servering i helgene i Vassfjellhytta.

Følger en stien opp til Vassfjellhytta, vil en finne sælehuset like i nærheten. Sælehuset ligger ved Eivindstjønna som ble regnet som en hellig kilde av pilegrimsvandrere.


Vassfjellet kan få offisiell skiløype

Rambøll er i gang med å utrede skiløype og tursti fra Trondheim og til Vassfjellet.Vant Vassfjellet Opp for tredje året på rad

Igjen var skiskytter Andreas Dahlø Wærnes fra Kvål raskest i det tøffe motbakkeløpet.