- Jeg trengte en sommerjobb

Christine og Sander er med på Melhus kommunes Ung jobb, og 17-åringene er strålende fornøyd med å ha fått seg sommerjobb.

I godværet sist torsdag var det supert å ta seg en sykkeltur i Melhus. Sander Skjøstad tråkker pedalene mens Asbjørn Eggen og Christine Gauslaa Rismark sitter på. 

Nyheter

- Jeg trengte en sommerjobb, forteller Sander Skjøstad som er en av flere som får delta i Melhus kommunes Ung i jobb.

Tilbud til de unge

Ung i jobb er et sommerjobbtilbud til unge mellom 16-18 år, og de får prøve seg på jobber innen helse og velferd, kultur og fritid samt bygg og eiendom. Siden det ikke er så enkelt for ungdom å få sommerjobb når de er under 18 år, har kommunen ønsket å gi et tilbud. For kommunens del handler det om å få ekstra hender og motivere ungdom til å satse på en yrkeskarriere innen kommunal sektor.

Torsdag var Sander Skjøstad (17) og Christine Gauslaa Rismark (17) ute på sykkeltur med Asbjørn Eggen (77) som bor på Buen omsorgssenter. Turen gikk med Buens rickshaw, og Eggen var riktig så fornøyd med å få sitte på sykkeldoningen.

- Det er da fint å komme seg ut kan du skjønne, sier Eggen.

Skjøstad forteller at sykkelturen gikk rundt omkring i Melhus sentrum med avstikker til Melhus kirke og Loddbekken.

- Buen er en fin plass å jobbe. Vi holder beboerne med selskap, gir dem mat og går tur med dem. På dager med fint vær drar ut vi med sykkelen, sier Skjøstad.

17-åringen er elev ved Melhus videregående skole og har fått lærlingplass hos Vintervoll med start fra høsten av.

- Jeg søkte på Ung i jobb for å prøve noe annet, forteller Skjøstad.

Innblikk i helsesektoren

Christine Gauslaa Rismark (17) er elev på idrettsfag på Melhus videregående skole, og søkte om sommerjobb på Buen fordi hun ønsker en framtidig jobb med mye kontakt med folk.

- Jeg ønsker å bidra overfor dem som ikke har mulighet til å komme seg ut på egenhånd. Noen av dem sitter i rullestol. Ung i jobb er en gyllen mulighet til å få et innblikk i hvordan det er å jobbe i helsesektoren. Jeg får se om jeg velger et yrke innen helsesektoren. Min mor jobber i helsesektoren, og med Ung i jobb får jeg erfaring og innblikk i hvordan det er å jobbe innen et helseyrke, sier Rismark.


Norges yngste lyd og lys-firma?

Da Trym Øien (13) og Tobias Storli (13) møtte hverandre gjennom lyd og lys-gruppa på kulturskolen i Melhus, tok det ikke lang tid før de bestemte seg for noe ganske unikt. De skulle starte sin egen bedrift.Rekordmange unge kandidater til kommunevalget

6.684 unge under 30 år stiller som kandidater til høstens kommunevalg, ifølge tall fra SSB. Samtidig ligger andelen kvinnelige kandidater på 43 prosent.Dette må du tenke på om du skal ut i sommerjobb

Arbeidstilsynet deler sine tips før sommeren.