Fare for sol i neste uke

Sommerværet i det siste har vært bedrøvelig, men snart kan det bli en atskillig lysere værsituasjon.

Bildet er fra Synnerdalen i Midtre Gauldal, og ble tatt på tirsdag. Da lå det nysnø på fjelltoppene og det var store snøklatter i dalsidene. 

Nyheter

Regn og temperaturer faretruende nær null har preget sommerværet i det siste, og været har derfor vært et samtaleemne. Trønderbladet har tidligere skrevet at det kom mye mer nedbør i juni enn normalt, og juli har altså startet grå og kald. Klokka 13 i dag fredag ble det målt 9,3 grader på Kotsøy, og samme målestasjon var varmest i landet en dag i juni.

Meteorologisk institutt melder at det vil holde seg kjølig fram til tirsdag, og det er fare for nedbør både søndag og mandag. Men fra tirsdag av kan det være at sola titter fram og temperaturene blir mer sommerlige. Onsdag kan det for eksempel bli 18 grader og enda varmere blir det mot neste helg. Så da gjelder det kanskje å smøre seg - ikke med solkrem, men med tålmodighet. Solkrem blir det nok bruk for fra neste uke av.


Ja, det har regnet mer enn normalt i sommer

Mens det i fjor var tørkesommer, har det i år regnet mer enn normalt.Kotsøy var varmest i landet

Torsdag ble det målt over 30 grader på Kotsøy, og ingen andre steder i landet var det så varmt.