Er det håp om tropenatt på pinseaften?

Det er meldt strålende vær pinseaften.

Å brenne bål pinseaften er en typisk trøndersk tradisjon, ukjent i mange andre deler av Norge. 

Nyheter

Et skikkelig regnskyll med lyn og torden er ventet midt på dagen fredag. Slik blir det hele i Gauldalen, men det blir kortvarig. Vi er inne i en værtype som gir kraftige svingninger i temperaturer. Natt til lørdag meldes det bare ni grader i Budalen, og 11 grader i Melhus. Men det skal bli mye varmere utover dagen, og varmest etter klokka 18.00. Da blir det 20 grader i Budalen og hele 25 grader i Melhus. Pinseaften, som ofte er grå og kald, blir helt spesiell i år med sin varme.

Mange vil bruke kvelden til bålbrenning, grilling og uteliv. Men håpet om tropenatt svinner hen hvis man studerer værmeldingene mot søndag. Det meldes bare 16 grader mot slutten av natta.

Pinseværet blir dramatisk dårligere resten av helga. Det skal komme regn, og temperaturene synker igjen. Kanskje når man 20 grader på søndag i nedre deler av Gauldalen, mens høyeste temperatur andre pinsedag blir 12-14 grader. Fortsatt med regn, ifølge Yr.no.


Glade for regn, men nå blir det sol

Måsene utgjør kanskje den mest tallrike fuglerasen i Melhus sentrum, og de fant en høvelig badeplass.