Det var Erna som fikk utsatt E6-voteringen Melhus-Ulsberg

Stortinget skulle stemme over bompengeprosjektet på E6 Melhus-Ulsberg.

– Mitt tydelige råd var at saken ble utsatt, slik at de tre bompengeproposisjonene vil bli behandlet samtidig, sier Erna Solberg.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nyheter

Det var statsminister Erna Solberg (H) selv som gikk inn for å utsette behandlingen av to store bompengeprosjekter, ifølge Dagens Næringsliv. Solberg bekrefter også overfor VG at hun var delaktig i utsettelsen.

– Det er Stortinget som bestemmer sin dagsorden, men mitt tydelige råd var at saken ble utsatt, slik at de tre bompengeproposisjonene vil bli behandlet samtidig, sier hun.


Sterke reaksjoner på at Stortinget utsetter bomavstemningen på E6 Melhus-Ulsberg

Stortinget skulle onsdag vedta E6 Melhus-Ulsberg, men avstemningen er utsatt. Nærmer seg det parodiske, mener SV.

 

Krisemøte i Frp

Etter at avgjørelsen ble tatt, gikk de parlamentariske lederne på Stortinget til verks, ifølge Dagens Næringsliv. Mandag kveld ba et flertall i transportkomiteen, bestående av regjeringspartiene, om å ha en senere behandling. Dette etterkom et flertall i presidentskapet, bestående av visepresidentene Morten Wold (Frp), Abid Raja (V) og president Tone Trøen (H).

Stortinget skulle onsdag vedta to store og delvis bompengefinansierte veiprosjekter, men avstemningene er altså utsatt.

Fremskrittspartiet skal onsdag ha et krisemøte om bompengeopprøret. Flere fylkesledere har gitt beskjed om at de mener partiet må gå ut av regjeringen hvis det ikke får til kutt i bilistenes bompengeutgifter.


Lavtflygende helikopter skanner E6-linje

Mandag og tirsdag vil et helikopter fly lavt mellom Kvål og Ulsberg for å kartlegge terrenget med geoskanner.Bompengene i Melhus skapte heftig debatt i Stortinget

Frp fikk kjørt seg etter at de støttet innkreving av 15 milliarder kroner i bompenger.Stavåbrua stenges i høst

På grunn av rehabilitering vil brua bli nattestengt i høst.