Glade for regn, men nå blir det sol

Måsene utgjør kanskje den mest tallrike fuglerasen i Melhus sentrum, og de fant en høvelig badeplass.

I flere byggegroper har det samlet seg mye vann. 

Nyheter

I det siste har det regnet mye, og når en kikker på værstatistikken for Soknedal ser en at det har kommet tre ganger så mye nedbør i mai som normalen og 13 ganger mer nedbør enn i april. Noe av nedbøren har kommet som snø og sludd.

Noen av dem som setter pris på nedbørsmengdene, ser ut til å være måsene som holder til i Melhus sentrum om våren og sommeren. De holder vanligvis til på jordene sør for Melhus sentrum på dagtid, og har nå funnet en plaskedam på Melhustunet.

Ifølge Meteorologisk institutt skal det bli betraktelig varmere, og denne uka kan torsdag bli den varmeste dagen med hele 26-27 grader. Onsdag og fredag kan det komme litt nedbør, men ellers blir det solrikt.


Snøfylte maidager

I høyden har det kommet snø, og folk undrer seg over hvor det ble av de milde maidagene.Er dette den nye kommunefuglen i Melhus?

Svein Hovin (Ap) foreslår at en fugleart utnevnes som kommunefugl.