Ny singel fra Leif Roar

I starten av mai slapp Leif Roar Øyås singelen «Vals i mai» på digitale plattformer.

NY SINGEL: - «Vals i mai» er en liten solo-tripp jeg lenge har hatt lyst til å gjøre, sier Leif Roar Øyås.  Foto: pressefoto

Nyheter

- «Vals i mai» er vel nærmest å betegne som en vise. Jeg skal også slippe en singel til i juni, og så slipper Red Fox en ny singel i juli, forteller Øyås.

Den gamle buvikingen bor nå i Trondheim, og siden begynnelsen av 70-tallet har han spilt i Red Fox.

- Men «Vals i mai» er en liten solo-tripp jeg lenge har hatt lyst til å gjøre. Jeg skrev sangen for ti år siden. I juni kommer det så en låt hvor jeg synger en duett med en av døtrene mine; «Plaisir d’amour». Litt fransk og engelsk, men mest norsk. «Plaisir d’amour» er en meget besunget ballade som er opp-poppet og gjort av mange artister verden over, forklarer Øyås.

Oppkjøring til 50-årsjubileum

Øyås forteller at Red Fox-singelen som slippes i juli blir en oppkjøring til bandets 50-årsjubileum, som finner sted om to år.

- Før dette skal vi blant annet gjøre en konsert 18. april på en trønderfest i Trondheim, men jeg vil tro det blir noen spillinger før det, opplyser Øyås, som også har vært flykaptein i mange år.


Ny nasjonalromantisk perle fra Sigrid Haanshus

- Utgivelsen er en hyllest til min bestemor, Borghild Haanshus, som var lidenskapelig interessert i sang og musikk, sier Sigrid Haanshus (16).

 

Storhetstid på 70-tallet

- Jeg må nevne at 70-tallet var storhetstiden for band i Norge. Det var før dansebandene kom, så det het pop-band den gang. De fleste spilte cover låter. Noen av oss begynte tidlig å skrive egne sanger og fikk gitt ut disse på vinyl, forteller Øyås.

Red Fox ga ut sin første singleplate hos Arne Bendiksen plateselskap i 1973. Singelen het «Pappa kom tilbake»/»Vendy».

- Og Melhus hadde et av de hotteste festlokalene på70-tallet. Alle de «store» bandene spilte jevnlig der. Oppe i svingen ovenfor Parow. Revet i dag. Sist jeg spilte i Melhus var på en påske-turne med Børge Rømma fra Too Far Gone i 2013. Vi kalte bandet og touren «Rømma på rømmen». Den restauranten vi spilte på da er vel også revet, sier Øyås, som gjerne kommer tilbake for å spille på Melhus.


Solveig Tofte tolker Ragna Rytter for femte gang

- Ragna Rytter var melhusbygg og skreiv dikt gjennom hele livet, og mange av tekstene hennes er varme og lidenskapelige, forteller Tofte.Ny singel fra Anders Rofstad

Anders Rofstad fra Kvål slipper ny singel på digitale plattformer 15. mai.