Leo Ajkic kommer til Melhus

Mediepersonligheten kommer til Sagauka, der festivaltemaet er demokrati.

Leo Ajkic kommer til Melhus for å holde foredrag.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

I forbindelse med Sagauka i starten av juni har Melhus kommune invitert tv-personligheten Leo Ajkic som en av hovedattraksjonene. Han skal holde et foredrag, der han gjennom en personlig reise gir tilhørerne et skråblikk og perspektiver på hvordan integrering, eller mangel på integrering, påvirker enkeltmenneskers handlinger i samfunnet.

Har utfordret grenser

- Leo Ajkic er en nyskapende, uredd og engasjert mediepersonlighet med et brennende samfunnsengasjement. Med en utradisjonell tilnærming til de store og små spørsmålene i livet har Leo flyttet og utfordret grenser, skriver Melhus kommune i en pressemelding.


Disse tre forsvinner fra kulturetaten i Melhus

Melhus kommune mister tre kulturansatte med lang erfaring i løpet av kort tid.

 

Kampen mot hatet

Ajkic er blant annet kjent fra NRK-produksjonene Flukt og URO, sistnevnte en tv-serie hvor han tar opp ulike temaer folk er urolige for. I det siste programmet «Når hatet vokser», spør han hvordan vi kan vinne en kamp mot hat og terror.

- Når Leo kommer til Sagauka er det nettopp fordi Leos erfaringer er svært relevant for Sagaukas festivaltema, står det i pressemeldingen.

Trusler mot demokratiet

Temaet for festivalen er demokrati. Ajkic sitt foredrag går inn som en del av et prosjekt i samarbeid mellom Sagauka i Melhus, Melhus kino, Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging, SLT (Samordning av lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak), og Melhus ungdomsråd.

- Prosjektet skal belyse en økende fare for radikalisering og høyreekstremisme som en trussel for et fungerende demokrati, og vi håper å bidra til kunnskap, refleksjon og engasjement, opplyser kommunen.

Ajkic skal holde foredrag for skoleprosjektet for 9. - og 10. trinn, i tillegg til foredraget som går inn i Sagauka.


Demokrati er festivaltema for Sagauka

Melhus kommunestyre gjenskaper et ting fra vikingtid! Dette skjer i forbindelse med at Sagauka i Melhus i år har festivaltemaet demokrati.