God innsats av Hovin-elever i aviskonkurranse

Sjuende trinn på Hovin skole kom helt til finalen i Vis med avis, og finaledagen ble det skikkelig feiring.

Sjuende trinn er en sprek gjeng. Foran f.v. Marius Nordtømme, Peder Myrvoll, Ruben Bekken, Peder S. Andreassen, Preben Fuglås og Kevin Engesmo. Bak f.v. Margrethe Wolden, Ymjør Helene Randen, Stine Bakken, Malin Solum,Ingrid Berdal, Ane Sandøy, Carmen Sørstrønen, Sara Reitan, Julia Szalczyk og Thea Hansen. Eva Brodal er lærer for klassen. 

Nyheter

1628 elever fra 57 skoler i Trøndelag sør (tidligere Sør-Trøndelag) deltok i konkurransen Vis med avis i år, og konsulent Steinar Husbyn i Avis i Skolen peker på at det var litt av en prestasjon å komme til finalen. Hovin skole kom seg gjennom de ulike rundene, og så til finalen som ble holdt tirsdag.

Det er aviser som Trønderbladet, Adresseavisen, Opdalingen og Avisa Sør-Trøndelag som arrangerer konkurransen, og elevene forberedte seg ved å lese ulike aviser og følge med på nyhetsbildet generelt. Elevene får aviser gratis i en periode.

Mange spørsmål

Hovin skole var altså den som kom til finalen, og det var spente elever fra sjuende trinn som tirsdag satte seg ned med spørrearkene. Lærer Eva Brodal leste høyt de 30 spørsmålene for elevene. Elevene hadde 30 minutter på å besvare spørsmålene. I pausen mens de ventet på resultatet, spiste elevene pizza og drakk brus som Trønderbladet spanderte. Tillitselevene Stine Bakken (13) og Peder S. Andreassen (12) tok imot gaven på 1000 kroner som klassen fikk fra Trønderbladet som en påskjønnelse for innsatsen.

I år var det Opphaug skole fra Ørland som stakk av med seieren i Vis med avis i Trøndelag sør, mens Hovin skole kom på fjerdeplass. Hovin skole fikk 22,43 poeng mens vinnerskolen tok 24,97 poeng.

Leser aviser

- Det var artig å være med på konkurransen, og jeg har faktisk lest litt i avisene. Jeg leser avis litt på mobiltelefonen, og jeg liker å lese om spill, forteller Peder S. Andreassen.

Stine Bakken syntes også det var artig å delta i aviskonkurransen, og hun syntes det artigste var å svare på spørsmålene.

- Jeg ser på forsida av avisa om det står noe spennende der. Det jeg liker best å lese om, er nyheter og saker med kjentfolk, sier Bakken.


 

– Gratulerer med dagen!

I forbindelse med jubileet har Trønderbladet tatt en liten prat med folk for å spørre om to ting: 1. Hva er ditt forhold til Trønderbladet? 2. Hva er din bursdagshilsen til avisen?Hovin skole til topps i avisfinale

Jubelen sto i taket da sjuende trinn på Hovin skole fikk vite at de vant årets Vis med avis-finale.