Melhusrussen har fått ja til å ha russecamp i år også

- Det så mørkt ut, men nå er det helt ideelt at vi har fått en plass å være hele gjengen, sier russepresidenten.

Sist mandag var det møte mellom russen og politiet, grunneier, brannsjef og SLT-koordinator.  Foto: privat

Nyheter

Tirsdag kveld skal rødrussen ved Melhus videregående skole ha dåp, og dåpen kan de holde i russecampen som de endelig har fått etablere.

Fornøyd russepresident

Etter å ha spurt grunneier Jorid Jagtøyen om å få bruke et område som hører til et laksevald på vestsida av Gaula, har rødrussen kunnet gjøre forberedelser til feiring av russetida. Området er ved Kolo Veidekke ved Strandvegen.

- Det så mørkt ut, og uten en russecamp måtte vi ha samlet oss i private hjem. Det er ideelt at vi har fått en plass der vi kan være hele gjengen, sier russepresident Jan Magnus Røsbjørgen (18).

For et par dager siden fikk Jagtøyen spørsmål om russen kunne få bruke laksevaldet, og det har hun sagt ja til. Mandag var politikontakt, SLT-koordinatoren, brannsjefen og grunneieren i møte med russen. I leirområdet står det nå telt med sittemøbler, det er tilgang til vann og toalett samt at Envina har kommet med tre avfallsdunker. Leiren ligger like ved flomstore Gaula, og ved elvekanten er det satt opp sperrebånd for å forhindre at russ faller ut i elva.

- Primært er campen for rødrussen, men svartrussen kan få komme om de spør pent. Det er ikke fritt fram for å komme til campen, og en må være invitert, sier Røsbjørgen.

Flomstor elv

Grunneier Jagtøyen har oppfordret foreldre til å stille som vakter, og russepresidenten synes det er helt greit at foreldre stikker innom og da spesielt siden campen ligger ved Gaula.

- Det er skrekk og gru for alle om noen skulle falle ut i elva som er flomstor, sier Røsbjørgen.

Området ved Gaula som i disse dager er flomstor, er sperret med sperrebånd.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

 

Også tidligere år har russen hatt tilhold ved Gaula. I fjor var russecampen på Kvål.

Grunneier Jagtøyen som ikke er russemor, forteller at hun stilte areal til rådighet fordi russen ikke hadde noe sted å være.

- Laksevaldet er egnet, og da de spurte om lov til å bruke området bestemte jeg meg for å gi dem en sjanse. Jeg er veldig opptatt av sikkerhet, og har snakket med foreldre om de kan gå innom campen, sier Jagtøyen.

Envina har satt fram ekstra avfallsdunker ved russecamapen. 

 

Før Jagtøyen sa ja, snakket hun med tidligere lensmann Monica Brækken som nå er operativ leder i Orkdal samt med politikontakt Snorre Løvseth.

- De var positive, og politiet sa at de vil ha politipatruljer innom hver kveld, forteller Jagtøyen.

SLT-koordinator Kristin Johnsen synes det er kjempebra at private grunneiere stiller opp for russen. I flere år har russen slitt med å finne et sted å være etter at Melhus kommune og fylkeskommunen varslet at russen ikke ville få oppholdstillatelse ved Melhus videregående skole.


Strid om russecamp på Kvål

Gjentatte ganger har politiet fått melding om bråk fra en russecamp på Kvål. - Det virker som folk ikke tåler noe i mai, sier russepresidenten.

 

Ordensregler

- Da vi hadde møte med russen, snakket vi om det å være grei mot hverandre og om det å være en kjernekar. Vi snakket også om langing og om elva. Det er ikke lov å spytte, tisse eller bade i elva, sier Johnsen.

Seksjonsleder Ole Petter Ustad ved Gauldal politistasjonsdistrikt minner om at det gjelder vanlige ordensregler for russen også.

- Noe må aksepteres, men det er ikke fritt fram. Jeg er opptatt av at det ikke må være unødvendig mye støy. Russen må også ta ansvar for at det ikke skjer forsøpling eller tissing utenom toalettene, sier Ustad.

Ustad oppfordrer russen å utnevne noen som er ansvarlige for russecampen.


Russen samler inn penger til kreftforskning

– Det har blitt en tradisjon at gauldalsrussen deltar i aksjonen «Krafttak mot kreft», forteller russepresident Pernille Sæther ved Gauldal videregående skole.- Trist at de tyngste vervene i russestyret er besatt av bare menn

Berit Wold Fjelle reagerer på skjev kjønnsfordeling

 

Melhusrussen satte ny innsamlingsrekord

Russen ved Melhus videregående skole har aldri opplevd så stor giverglede.Samler inn til kreftrammede

Forskning på senskader etter kreftbehandling, er årets formål med russens innsamlingsaksjon til kreftsaken.