Uenige om hvor ofte det skal serveres varm mat i melhusskolene

Dersom alle skoleelever i Melhus skal få varm mat på skolen hver dag, vil det koste over 20 millioner kroner i året.

MATPAUSE: I 6A på Gimse skole er det vanlig å ha med matboks med for eksempel brødskiver eller rundstykker samt frukt. Lærer Lars Trygve Grimstad forteller at fem abonnerer på melk og et par på fruktordning. I matpausen skal det være skjermfritt ifølge læreren som ønsker at elevene prater sammen. Rundt pultene sitter f.v. Kaia, Helin, Ine, Julie, Nicholas, Gabriel og Adrian.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Skolemat vil virke sosialt utjevnende Einar Gimse-Syrstad, Ap

Nyheter

Blir det slik flertallet i komité for oppvekst og kultur foreslår, blir det innført gratis skolemat i Melhus. Hele komiteen er enige om å prioritere ungdomstrinnet, og mener effekten av et gratis skolemåltid i løpet av dagen har størst effekt der. Ap, H og KrF ønsker en modell med brød og pålegg samt varm mat to ganger i uka, mens opposisjonen mener at det bør være varm mat hver dag.