- Bare tull å tenne på løvet

Politiet minner om at det er stor fare for at bål kan komme ut av kontroll.

Ilustrasjonsfoto: Gunn Heidi Nakrem 

Nyheter

- Det er bare tull å tenne på. Folk får heller rake sammen løvet og se på det, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt.

Lørdag var det flere gressbranner rundt om i Trøndelag, og i Melhus kom et bål ut av kontroll. Operasjonslederen forteller at det kom inn melding om bål som var ute av kontroll et sted ved Åsvegen.

- Han som hadde tent på bålet, fikk kontroll på det. Brannvesenet rykket ut, mens vi ikke gjorde det. Det ble ingen reaksjoner overfor den som tente på bålet, sier Handegard.

Operasjonslederens sterke anbefaling er at folk ikke tenner på løv- og kvisthaugen i hagen, og i stedet legger hageavfallet i en komposthaug eller tar det med til et avfallsmottak.

- Det er så lett å miste kontrollen, og vi anbefaler folk å tenke seg om før de tenner på, sier Handegard.

Bålforbudet innføres fra mandag, men det kan vanke bøter om bål kommer ut av kontroll i dag slik at brannvesen og politi må rykke ut.

Det solrike været fører også til økende UV-stråling, og Meteorologisk institutt minner om at solstråler blir reflektert av snøen slik at det blir ekstra sterk effekt på vinterbleke ansikter. Ifølge Meteorologisk institutt vil det være oppholdsvær i alle fall ti dager framover, og det ventes mange dager med sol og fine vårtemperaturer.


Står klar til å hjelpe uheldige påsketurister

Både i Melhus og i Midtre Gauldal er Røde Kors i beredskap for å bistå om noen skader seg.