Full sol fram til fredag

Langfredag blir det et værskifte, men heller ikke etterpå er det meldt uvær.

Påskeuka kan få fine solnedganger, men klarvær gir kalde netter. 

Nyheter

Full sol er gjennomgangsmelodien i et stort område, fra Jotunheimen i sør til Saltfjellet i nord. Det fine været skal vare helt til langfredag, med rolige vindforhold og gode temperaturer. I Gauldalen blir det kalde netter, ned til fem minusgrader. Om dagen kan det bli opp til ti plussgrader. Det er fortsatt gode snøforhold i fjellet, og ingen fart over snøsmeltinga med så kalde netter.

Fra langfredag vil det skye over, og det blir plussgrader hele døgnet. Fortsatt blir det lite vind, også i høgfjellet. Sjøl på toppen av Forollhogna meldes det ikke mer enn lett bris, fire til fem meter i sekundet, i resten av påska.

Foreløpig er det liten snøskredfare i våre fjellområder. Den er på faregrad én, og man må til Jotunheimen for å påtreffe faregrad to. Snøskredvarslene finnes bare for to dager framover, og forholdene kan endre seg raskt ved skiftende værforhold, melder nettstedet Varsom.no.

Hittil i år har 11 personer omkommet i snøskred.


Feiing i fritidshus hvert 12. år en gavepakke til Gauldal Brann og Redning

Et prinsipp i samfunnet ellers er at du har krav på å få den varen du betaler for. Jeg spør derfor – får vi det i dette tilfellet?Gikk tom for bensin og nødlandet på Gaula

Oppdraget var en rutinemessig treningstur, såkalt «navigering i lende». Men det blåste ganske sterkt, og flygerne var blitt advart.