Trønderbladet-eier kjøper seg inn i svensk medieselskap

Polaris Media har inngått avtale om å bli hovedeier i Stampen Media AB, det ledende mediehuskonsernet på Sveriges vestkyst.

Fra v. adm. dir. Per Axel Koch, Bernt Olufsen, styreleder i Polaris og finansdirektør (CFO) Per Olav Monseth.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nyheter

Transaksjonen er forventet gjennomført 25. april 2019, og inneholder ingen vesentlige forbehold, opplyser Polaris fredag. Etter transaksjonen vil Polaris Media eie 45 mediehus, hvorav 39 i Norge og 6 i Sverige. Utover dette eier også Polaris Media i Norge fem trykkerier og tre regionale distribusjonsselskaper. Blant avisene Polaris Media eier er Adresseavisen, Trønderbladet, Avisa Sør-Trøndelag, Fosna-Folket, Harstad Tidende, iTromsø, Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke.

Bruker 111 millioner

Oppgjøret skjer ved et aksjeinnskudd i Stampen Media 60 millioner svenske kroner gjennom en rettet emisjon og et kjøp av aksjer fra eksisterende aksjonærer for 98 millioner svenske kroner. Polaris Medias andel av investeringen blir samlet 111 millioner svenske kroner.


Trønderbladet - 40 år med fortellerglede

I 1979 var både Einar Gerhardsen, Oddvar Nordli og Per Borten samlet på Melhus. Men ikke for å feire den nye avisa.

 

Stor i Gøteborg

Stampen Media er det klart ledende mediehuskonsernet på Sveriges vestkyst, fra Strömstad i nord til Halmstad i sør, melder Polaris. De eier blant annet Gøteborgs-Posten («GP») som det klart største med omtrent 125.000 abonnenter.

Konsernet hadde en omsetning i 2018 på 1,49 milliarder svenske kroner.

Tapte budkamp

Polaris forsøkte tidligere i år å kjøpe seg opp i et annet svensk mediekonsern, MittMedia, ifølge Medier24 , men det gikk isteden til Bonnier News Group.


Trønderbladet-journalister vant konsernpris

Prisen ble delt ut under Polariskonferansen i Ålesund tirsdag kveld.