Røde Kors-mannskap drar til Møre for å hjelpe cruise-passasjerer i uvær

Sør-Trøndelag sender hundrevis av pledd og mannskap til mottakssenteret for cruise-passasjerer fra Hustadvika, og

Hjelpekorps-mannskap fra Sør-Trøndelag Røde Kors samlet inn alle tilgjengelige pledd fra korps sør i Trøndelag på Bårdshaug herregård i Orkanger for å sende de ned til mottakssenteret.   Foto: Marius Tvinnereim / Røde Kors

Nyheter

Sør-Trøndelag Røde Kors  sender etter forespørsel fra Røde Kors i Møre og Romsdal, mannskap som i morgen tidlig skal avlaste redningsmannskap fra hjelpekorps i Møre og Romsdal som er i aksjon lørdag kveld. Fra Sør-Trøndelag Røde Kors er det allerede sendt hundrevis av pledd med bil ned til mottakssenteret i Brynhallen på Hustad, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marius Sunde Tvinnereim fra Sør-Trøndelag Røde Kors i ei pressemelding lørdag kveld.

Røde Kors mobiliserer for å hjelpe til i forbindelse med evakuering av passasjerer fra cruiseskipet Viking Sky som har fått store problemer under uværet i Hustadvika på Møre.

Generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland, deltok på årsmøtet til Sør-Trøndelag Røde Kors i Orkanger da cruiseskipet Viking Sky sendte ut mayday utenfor Møre og Romsdal. Skipet har over 1000 passasjerer, og flere av dem er skadd. Passasjerne blir evakuert fra skipet og sendt til Brynhallen.

– Jeg er imponert over den reaksjonsevnen vår organisasjon har når krisen er der. Det er godt å se hvor godt samarbeidet fungerer på tvers av distriktsgrensene, uttaler generalsekretær Bernt G. Apeland i pressemeldinga.

 

Ifølge pressemeldinga er alle hjelpekorps i Møre og Romsdal utkalt for å bistå i arbeidet. 110 personer fra Røde Kors er allerede på vei, og frivillige har startet innsamling av tepper og utstyr til de som er evakuert til land. Sent lørdag kveld varsler Sør-Trøndelag Røde Kors at de avventer situasjonen og sender frivillige om det er behov for det.


Røde Kors har ATV øverst på ønskelista

Melhus Røde Kors har tunge løft på ønskelista. Da kommer en gave fra banken godt med.– En kjempearena for å holde skoleelevene aktive

Lundamo ungdomsskole, Røde Kors og Lundamo IL Friidrett ser viktigheten av å arrangere Tinestafetten for flere hundre barn.Stor utfart og noen skader i påskefjellet

Skareføret med sukkersnø under gir utfordringer for skiløpere, og ikke alle er like heldige når de er på tur.