Melhus er blant de dårligste på å snakke med innbyggerne

Forbrukerrådet har kåret de kommunene som er flinkest til å hjelpe innbyggerne. Melhus og Midtre Gauldal er langt unna topplassene.
Nyheter

Nesset i Møre og Romsdal topper Forbrukerrådets kåring over kommunene som er flinkest til å hjelpe innbyggerne som har spørsmål om kommunale tjenester.

– Gratulerer til Nesset kommune. De skjønner viktigheten av å snakke med innbyggerne sine og gi raske og gode svar. Da viser de at de tar på alvor at kommunene har tjenester som er viktige i livene våre, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet til NTB.


Stadig flere stusser over strømregninger og flybilletter

Forbrukerrådet advarer mot strømselgere med «fiffige» avtaler.

 

Telefon, epost og nettsider

Forbrukerrådet har testet hvor gode kommunene er til å hjelpe folk som har spørsmål om ulike kommunale tjenester. Alle kommunene er testet, på til sammen nesten 30.000 opplysninger via telefon, epost og nettsider, ifølge en pressemelding fra rådet.

Nesset stakk av med seieren, etterfulgt av Bergen og Nannestad i Akershus. Forbrukerrådets kommunetest viser at store kommuner generelt får best resultater, men det er verdt å merke seg at flere små kommuner har kapret plasser i teten. Den komplette resulttalisten finner du her.


Kom seg så vidt hjem med sin nyinnkjøpte bil

– Jeg har blitt svindlet, og i ettertid har jeg forstått at jeg er en av veldig mange som har blitt svindlet av Aina Bil AS. De er nødt til å stoppes, sier Julie Søberg Hokseggen. Aina Bil AS beklager og skal endre sine rutiner.

 

Dårlig for Melhus

I Trøndelag er det Osen som er på topp, kommunen sjuende best i hele landet. Resten av den trønderske pallen utgjøres av Rindal og Åfjord. Midtre Gauldal er på 34. plass i Trøndelag og 258. plass i hele landet. Det er 48 kommuner i Trøndelag og 422 i Norge. Melhus er helt nede på 45. plass av de 48 trønderske kommunene, og på 357. plass i landet.

Se hele oversikten her

Kan bli bedre på åpenhet

Kommunene har blant annet ansvaret for at vi har lege og skole å gå til, vann i springen, og omsorg når vi blir gamle.

– Se for deg småbarnsforeldre som skal velge barnehage til babyen de gruer seg til å sende ut i verden. Da vil de selvsagt vite mest mulig om barnehagene. Trives barna, blir foreldrene hørt, er det bra miljø der? Dette trenger folk å vite. En del kommuner gjør allerede brukerundersøkelser og legger disse svarene åpent ut. Og åpenhet gir foreldrene grunn til å føle seg trygge. Her kan nesten alle kommunene, også vinneren, gjøre det bedre, sier Blyverket.


Hovinsbygg ble fanget i skogbrann i utlandet

Ida Kristine Grytdal (23) har blitt fanget i både skogbrann, fått frastjålet mobilen og skadet seg i utlandet.