Kommer snøen eller vil den regne bort?

Torsdag er mild, men temperaturen synker brått natt til fredag.

Søndag var det jubileumsdag for idrettslaget Leik på Gåsbakken, og siste dag det var mulig å gå på ski ved skimuseet. Siden har det gått hardt på snøen, men på søndag kunne Arn Idar Sunnset og Elise Lerånn boltre seg i skileiken. 

Nyheter

Vinterens første uvær er i emning, og det kommer nordfra. Vindretningen blir sørvest, men vil dreie over på vest, og nå indre landsdeler. Den kraftigste vinden kommer natt til fredag, med opptil 12 meter i sekundet i Gauldalen. I fjellet ventes liten storm.

Torsdag blir mild, med opptil åtte grader i Melhus og sju grader i Soknedal. Nedbøren vil øke på fra fredag morgen, og med synkende temperaturer blir det sludd i Melhus og snø på Støren og sørover, til dels store snømengder. Mot kvelden går det over til regn i låglandet, før lørdag kommer med snø og snøbyger helt ned til Trondheimsfjorden. Helga fortsetter med snø, og på søndag meldes det rundt ti centimeter. De helt store snømengdene på 30 til 50 centimeter er strøket fra værkartet.

Med temperaturer rundt null grader ventes det vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene. På Hjerkinn vil det blåse sterk kuling fredag formiddag, men den vil løye utover dagen og gå over til liten kuling og frisk bris på ettermiddagen. Over Dovrefjell vil det nesten ikke snø i helga.

Nordover blir det mindre vind og mindre snø enn sør for Trondheim.


Uværsskader kostet forsikringsselskapene 650 millioner

Dyrt, men svært langt unna toppåret 2011.Hurra for Leik!

Jenny på fem år var med på jubileumsdagen til Leik.