To uker uten nett og telefon i Soknedal

Lesere opplyser til Trønderbladet at Telenor-nettet var borte i over 14 dager i Soknedal. Telenor beklager.

UTEN NETT: I Soknedal har flere vært uten nett i mange dager. Dette bildet er tatt i forbindelse med en annen sak, og Trønderbladet vet ikke om akkurat dette området er rammet.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

Leseren forteller at dette førte til at mange i Soknedal var uten internett og fasttelefon.

– Forrige driftsmelding fra Telenor sa at feilen skulle vært fikset senest 10.12.18, etter det har de ikke kommet med noen ny oppdatering til kundene. For en del personer fører dette også til ekstra kostnader da det selvsagt blir brukt mer mobilnett når situasjonen er slik, sier leseren til Trønderbladet tirsdag 18. desember.


Seksåring fikk svar fra konsernsjefen i Telenor

- Jeg har en telefon uten dekning, skrev en seksåring fra Hølonda til konsernsjefen i Telenor, og fikk brev tilbake.


Kan være tilbake torsdag

Informasjonssjef Magnus Line i Telenor Norge vil først og fremst beklage at kundene er uten nett og telefon.

– Jeg forstår godt at det er en ulempe. Det har skjedd en feil i en sentral som har vist seg mer krevende enn først antatt. Vi har dialog med entreprenøren og har godt håp om at feilen skal rettes i morgen tidlig, sier Line til Trønderbladet onsdag 19. desember.

Han legger til at Telenor har en "alltid på nett-garanti" som gjelder ved feil i bredbåndsnettet.

– Kundene og resten av husstanden får da tildelt en datapakke til mobilen som kan benyttes i påvente av feilretting. Får at garantien skal gjelde, må kundene ta kontakt med oss, sier Line.

Klokken 11.41 torsdag opplyser Line at feilen ble fikset onsdag, samt at alle kundene skal ha fått telefoni og bredbånd tilbake.


Tok opp dårlig nettilgang med regjeringa

Melhuslista føler partiet blir hørt når det gjelder mobil- og bredbåndsdekning i distriktet.Får endelig reparere kabelbrudd

Ei grend i Soknedal har vært uten nett én måned etter et bredbåndsbrudd 28. juni. Telenor har ikke hatt adgang til skadestedet, men nå kan de endelig få rettet feilen.