E6-entreprenør i Soknedal har gått konkurs

Uklart hvordan dette vil påvirke E6-arbeidet i Soknedal.

For noen uker siden ble lokket på rundkjøringen i Soknedalskrysset støpt. Det er uklart hvordan det videre arbeidet vil bli påvirket av konkursen i underentreprenøren K.A. Aurstad.   Foto: Lars Erik Sira, Statens vegvesen

Nyheter

Entreprenørfirmaet K.A. Aurstad er konkurs. Firmaet, med hovedkontor i Ørsta, er en av underentreprenørene til E6 i Soknedal. Der har de en kontrakt på hele 312,3 millioner kroner. Det er det nest største av selskapets aktive prosjekt.


Se dronebilder og video

Nå er lokket på Soknedalskrysset ferdig støpt

1382 kubikkmeter betong og 50 personer trengtes for å støpe rundkjøringslokket.

 

212 ansatte rammes

Det var Søre Sunnmøre tingrett som åpnet konkurs i K.A. Aurstad, etter oppbud fra selskapet selv.

- Jeg kan ikke svare på noe ennå, siden jeg bare har hatt papirene i hende i en time. Jeg er fortsatt i Oslo, men på vei oppover til Ørsta nå, sier bobestyrer Håvard Wiker til Sunnmørsposten, som først omtalte saken. Ifølge avisa har K.A. Aurstad slitt en stund, og hadde 28,2 millioner kroner i underskudd i fjor. 212 ansatte i selskapet rammes av konkursen.

STYRER E6 i SOKNEDAL: Prosjektleder Gunnar Jan Valde fra underentreprenør Aurstad, prosjektleder Lars Wadahl fra entrenprenøren AF Gruppen, prosjektingeniør Yngve Johansen fra AF Anlegg, prosjektleder Harald Inge Johnsen og assisterende prosjektleder Idar Lillebo.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

 

Fortsetter i Soknedal inntil videre

Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen forteller at det ble hektisk møtevirksomhet da de ble kjent med konkursen. På ettermiddagens møte ble det klart at konkursen ikke medfører noen umiddelbar stans på E6 i Soknedal.

- Bobestyreren har bedt de ansatte i K.A. Aurstad om å fortsette jobben i Soknedal inntil videre. Dette fikk vi opplyst på et møte nå nettopp. Så avventer vi hva som skjer videre, sier Johnsen. Han understreker at det er hovedentreprenør AF Gruppen som håndterer saken.

- Vi forholder oss til AF Gruppen. Vi i Statens vegvesen har ikke noe kontraktsforhold til Aurstad, men blir selvfølgelig indirekte berørt, sier Johnsen.