Røde Kors har ATV øverst på ønskelista

Melhus Røde Kors har tunge løft på ønskelista. Da kommer en gave fra banken godt med.

OVERREKKELSE: Banksjef Arne Ingar Elven fra Sparebank1 SMN Gauldalen overrakte gavesjekken til Lena Ivara Mortensen Trotland og Marit Gladsø fra Melhus Røde Kors. 

Nyheter

– Vi mangler toppfinansiering på ATV. En ATV og tilhenger koster 350.000 kroner, sier Marit Gladsø, leder i Melhus Røde Kors.

Nestleder Lena Ivara Mortensen Trotland forteller at det kommer stadig ønske fra politiet om at Melhus Røde Kors burde stille med firehjuling ved leteaksjoner.

Melhus Røde Kors har skrevet flere søknader til ulike hold for å skaffe penger til ATV-en, men har foreløpig ikke kommet i havn med finansieringa. Laget skal også arrangere distriktsmesterskap for hjelpekorps den første helga i juni, og er på jakt etter sponsorer for å få dekket utgiftene.


Melhus Røde Kors til skogbrannene i Sverige

Hjelpekorpset skal bistå med førstehjelp og sanitetsposter i brannområdet.


Kommer godt med

Onsdag fikk Melhus Røde Kors overrakt en sjekk på 7500 kroner fra banksjef Arne Ingar Elven i Sparebank 1 SMN Gauldalen, og pengene ble varmt mottatt. Beløpet er et resultat av konseptet Hjertebank der det hver måned trekkes ut en ansatt som får gi 7500 kroner til et godt formål. Den ansatte får selv bestemme hvem som er mottaker, og da banksjef Elven ble trukket ut, syntes han Røde Kors var godt egnet.

– Jeg liker godt konseptet Hjertebank fordi det får ansatte til å tenke på hva de vil gi pengene til, sier Elven.

Da banksjefen ringte Melhus Røde Kors for å høre om det var aktivitet i laget, begynte leder Gladsø å undre over hvorfor spørsmålet kom siden Melhus Røde Kors i høyeste grad. Så ble det klart at bakgrunnen for spørsmålet var banksjefens ønske om å gi gaven til Røde Kors, og Gladsø sier at det ikke er så ofte at pengene kommer så lettvint. Vanligvis må det lange søknader til, forteller Gladsø.


Kunstig blod, svette og tårer for Røde Kors

Melhus Røde Kors fikk nyttig trening og en fjerdeplass.Hjelper syklistene i Den store styrkeprøven

I Soknedal er det hjelp å få for sulte og skadde syklister.


Uventet gave

– Vi setter stor pris på uventede gaver som den fra banken, og nå har vi litt tid til å vurdere hvor behovet er størst. Mest sannsynlig blir de 7500 kronene brukt i beredskapsarbeidet, sier Mortensen Trotland.

Sparebank1 SMN deler ut tilskudd til frivillige lag og organisasjoner to ganger i året, og banksjefen forteller at det kommer inn mange søknader fra Midtre Gauldal men få fra Melhus.


Kommer krigen til Trøndelag, er de frivillige klare

Torsdag forvandles Orkdal til en katastrofesone, der sivile aktører skal trene på å ta seg av mange skadde etter voldsomme angrep. Øvelsen er en påminnelse om at vi alle er en del av beredskapen der vi bor.