Tar høna ut i rommet

Sjette trinn på Flå skole skal delta i First Lego League, og har latt seg inspirere av et tobeint husdyr.

KONKURRANSE: Sjette trinn har forberedt seg godt. Klassen består i alfabetisk rekkefølge av Jonas Bjørseth Aukan, Jon Bjørseth, Ole Bjørseth, Anders Bolland, Ragna Karin Aanestad Dimmen, Ingebrigt Eidsmo, Lea Mariell Grendstad, Ellen Haugen, Odin Aleksander Høiseth, Samuel Altin Ljøkjell, Amund Elias Noteng, Erik Nyutstumo, Ane Stensås, Herman Stensås, Dennis Storli og Sebastian Vikan Vaabenø.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

– 30 lag er påmeldt First Lego League, og vi er så vidt vi vet, det eneste laget fra Gauldalen. Det er første gang vi deltar, sier kontaktlærer Gunnar Senneset.

Spente deltakere

Konkurransen holdes på NTNU på lørdag, og oppgaven er å bygge roboter i Lego. Dette er en kunnskaps- og teknologikonkurranse som skal inspirere barn og unge i alderen 10–16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere, opplyser arrangøren.

Byggematerialet fenger hos elevene i sjette klasse på Flå skole, og de har gått løs på oppgaven med stor glød.

Ane Stensås, Anders Bolland og Ellen Haugen har fått i oppgave å markedsføre prosjektet, og de forteller at de ser på årets deltakelse som et prøveår. Konkurransen består av en forskningsdel, markedsføring, teknisk del og presentasjon.

– Det er lettere å få noen til å komme innom standen vår om vi har noe å tilby, og vi skal derfor ha med et lykkehjul med godteri og premier, forklarer Ellen og Anders legger til at han har vært på Melhustorget for å høre om noen ville sponse elevene.


Flå-elever flyttet svømmetimen til iskalde Storvatnet

Badesesongen utendørs er langt fra over for elevene på 5. trinn på Flå skole.


Verdensrommet

Anders forteller at årets tema er verdensrommet, og det har elevene løst på spennende vis.

– Vi synes høna var en god idé. Den kan legge egg. Det er koselig å ha et dyr i verdensrommet, sier Ellen og Ane.

RAKETTEN: Elever har laget en hønerakett som skal brukes under presentasjonen. F.v. Anders, Sebastian, Ellen og Ane.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

 

Årsaken til at de kom på høna som et bærende element i konkurransebidraget, var at klassen har hatt to høner i klasserommet. Lærer Senneset hadde med to kyllinger, og Ellen og Ane forteller at de hadde hønene i ei pappeske. Hønene var ifølge jentene ikke bare greie ettersom de sølte på gulvet.

Elevene har planlagt å bygge et egg av Lego, og de har også tegnet en stor rakett med ei høne øverst i toppen.Ga vekk kunstverk etter TV-aksjonen

Melhus Regnskap er stolt over å få kunstverket to syriske elever har laget.Vil ha hjertesoner ved skolene i Melhus

Senterparti-politiker ønsker seg hjertesoner ved skolene i Melhus for å få vekk bilene.