Norgeshus signerte milliardkontrakt med Optimera

Optimera og Norgeshus signerer femårskontrakt verdt om lag 3,5 milliarder kroner.

FORTSETTER SAMARBEIDET: Dag Runar Båtvik, Norgeshus (f.v.), Jan Rostad, Optimera, Per Krangnes, Norgeshus, Benn Asgeir Båtvik, Norgeshus, Knud Holm, Optimera  Foto: Norgeshus

Nyheter

Avtalen strekker seg fra 2019-2023, og gjelder innkjøp og logistikk til Norgeshuskjeden gjennom Optimera og byggevarekjeden Montér. Avtalen bygger videre på den eksisterende fra 2016. I denne perioden har Norgeshus' omsetning inn til Optimera økt, fra ca. 320 millioner i 2016 til nærmere 500 millioner i 2018.


For travelt for byggebørs

Byggebransjen har så mye å gjøre at et næringslivsarrangement om pågående byggeprosjekter måtte utsettes.

 

– Samarbeidet med Optimera har vært fruktbart for Norgeshus. Med en ny avtale sikrer vi oss forutsigbarhet for våre forhandlere. I de neste fem årene vil vi også utvikle bransjens beste digitale løsninger for innkjøp sammen med Optimera, sier markedsdirektør Benn Asgeir Båtvik i Norgeshus i en pressemelding.

Norgeshus er i vekst

Norgeshus har i dag 118 forhandlere, fra Lindesnes i Sør til Kirkenes i Nord. Derfor har det vært viktig for Norgeshus å ha en samarbeidspartner som også har god dekning i hele landet. Felles innkjøpsarbeid er et viktig punkt for dem som blir en del av Norgeshus-kjeden.

Norgeshus vokser stadig, og har som mål de neste fem årene å fortsette veksten i antall forhandlere og boliger som bygges. Norgeshus er en av landets ledende boligbyggere med 1400 ansatte fordelt på 118 forhandlere. Ved hovedkontoret på Melhus er det 60 ansatte. På årlig basis bygger Norgeshus om lag 1000 boliger, samt 100 fritidsboliger. I tillegg bygger de også næringsbygg, skoler, barnehager, offentlige bygg og større leilighetskompleks.

Norges største

– Norgeshus er en viktig kunde for oss, og vi er godt fornøyd med å få fem nye år med samarbeid. Norgeshus er som oss offensive, og opptatt av å tenke nyskapende i byggebransjen, sier Jan Rostad, salgsdirektør proff og Montèr i Optimera. Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2200 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark og kjedene Byggi, Flisekompaniet og Montér.


Blant Europas beste arbeidsplasser

Norgeshus ansetter flere, og kan nå høyt i en europeisk kåring av de beste stedene å jobbe.