Likevel isolasjon for dobbeltdrapssiktet

Den afghanske mannen som er siktet for drapet på to kamerater i Trondheim, må sitte isolert også i den neste varetektsperioden, slår lagmannsretten fast.

To tenåringer ble drept i Trondheim forrige måned, mens en tredje ble utsatt for vold. En fjerde er siktet for drap etter voldshendelsen. Her undersøker politiet åstedet i Prinsens gate i Trondheim sentrum.  Foto: Ned Alley/NTB scanpix

Nyheter

Politiet fikk medhold i begjæringen om to ukers varetekt da Sør-Trøndelag tingrett behandlet spørsmålet onsdag. Retten ga ikke medhold i kravet om isolasjon, og påtalemyndigheten anket kjennelsen.

Frostating lagmannsrett tok fredag anken til følge og besluttet at den siktede kan holdes i isolasjon til og med 24. oktober, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Den 18 år gamle afghaneren er siktet for å ha drept kameratene Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) 17. september. Han er også siktet for drapsforsøk på en tredje person. 18-åringen har sittet i varetekt siden pågripelsen.


Skal avhøre drapssiktede i dag

18-åringen som er siktet for dobbeltdrapene i Prinsens gate i Trondheim blir avhørt i dag.Drapssiktet i varetekt fire uker framover

Politiet fikk medhold i at den dobbeltdrapssiktede skal sitte fire uker i varetekt.