Dobbeltdrapssiktede skal i retten i dag

Politiet melder at den dobbeltdrapssiktede skal møte under fengslingsmøtet i tingretten.

To tenåringer ble drept i Trondheim, mens en tredje ble utsatt for vold. En fjerde er siktet for drap etter voldshendelsen. Alle fire er mindreårige, enslige asylsøkere. Her undersøker politiet åstedet i Prinsens gate i Trondheim sentrum.   Foto: Ned Alley/NTB scanpix

Nyheter

Klokka 13 i dag onsdag skal den dobbeltdrapssiktede 18-åringen framstilles i Sør-Trøndelag tingrett. Det melder politiet.

Politiet vil at den afghanske 18-åringen skal sitte i isolasjon i to uker til av hensyn til etterforskninga i saken.


Skal avhøre drapssiktede i dag

18-åringen som er siktet for dobbeltdrapene i Prinsens gate i Trondheim blir avhørt i dag.

 

18-åringen er siktet for å ha drept 19 år gamle Nasratullah Hashimi som var elev ved Melhus videregående skole og en annen afghansk flyktning. I tillegg er han siktet for å ha skadet en annen afghansk tenåring. Helt siden drapet på de to tenåringene i september, har 18-åringen sittet i varetekt. Han ble skutt av politiet på Trondheim bussterminal fordi han stakk seg selv.

Tingretten har tidligere bestemt at 18-åringen skal sitte i varetekt til 24. oktober, mens perioden med isolasjon går ut i dag onsdag. Under tidligere fenglingsmøter har 18-åringen ikke møtt av helsemessige årsaker. 18-åringen ble lagt inn på St. Olavs hospital etter at han stakk seg selv og ble skutt av politiet.


- Han var en mild, vennlig og høflig gutt

Rektor Hanne Mari Sæther ved Melhus videregående skole forteller om skolens elev som ble drept i Trondheim.