Her er årets Miss Soknedal

Dommer Alf Gunnes hadde flere kandidater til prisen for beste sau under bygdadagen i Soknedal.

Dommer Alf Gunnes tar et siste blikk på de tre utvalgte. Vinner ble Solveig Løkken, mens Erling Halseth eier de to andre sauene (ført av Arnt Halseth og Erik Kosberg). 

Nyheter

Miss Soknedal ble kåret under bygdadagen i Soknedal på lørdag, og det var Solveig Løkken og Frank Røym som stakk av med seieren i år. Etter kåringa fikk sauen navnet Missa.

Glad for pris

- Kåringa betyr for sauemiljøet, sier Solveig Løkken og Frank Røym legger til at det har betydning å kunne henge sløyfa til Miss Soknedal på veggen.

Solveig Løkken og Frank Røym har 45 vinterfora sauer.

- Vi trapper ned på grunn av at vi nærmer oss pensjonsalderen. Det er trivelig å ha sauehold, sier Løkken.

Solveig Løkken kom på førsteplass med sauen som fikk navnet Missa etter å ha blitt kåret til Miss Soknedal. 

 

Om rovdyrtap

I år har paret ikke opplevd rovdyrtap, og tap av dyr kan skyldes andre årsaker enn rovdyr. Løkken forteller at hun savner en sau og ett lam.

- Det handler om å ha flaks, og vi har vært heldige i år, sier Løkken.

I Singsås har bjørn, ulv og gaupe angrepet husdyr, og Røym sier at rovdyrtapene har vært verre i Singsås, Meråker og på Fosen.


Får skyte gaupe i Midtre Gauldal

Bønder i Midtre Gauldal har opplevd at gaupe, ulv og bjørn har forsynt seg av sauene.

 

Røym har vært engasjert i rovdyrspørsmålet, og fortalte lørdag at han var invitert av Miljøpartiet De Grønne til å holde et innlegg på møtet partiet skulle ha på søndag. Han satte pris på å bli invitert, og mener det er viktig at de de ulike sidene i rovdyrsaken lytter til hverandre.

Erling Halseth tok andre og tredjeplass. Alf Gunnes var dommer under kåringa av Miss Soknedal, mens Bjørn Wæhre var konferansier.

Bygdadagen inneholdt også blant annet kalvemønstring. Mange møtte opp til bygdadagen, og aktivitetene og bodene ble godt besøkt.


Populær kalvemønstring i Soknedal

Seks kalver skulle i år prøve seg inne i ringen under bygdadagen i Soknedal.Bråstopp i ulvejakta?

En stopp i ulvejakta i tre år, vil si at vi vil ha over 200 ulv i norsk natur om noen få år, mener Kari Åker og Frank Røym fra Sør-Trøndelag Bondelag.