Skal avhøre drapssiktede i dag

18-åringen som er siktet for dobbeltdrapene i Prinsens gate i Trondheim blir avhørt i dag.

To tenåringer ble mandag drept i Trondheim, mens en tredje ble utsatt for vold. En fjerde er siktet for drap etter voldshendelsen. Alle fire er mindreårige, enslige asylsøkere. Her undersøker politiet åstedet i Prinsens gate i Trondheim sentrum.   Foto: Ned Alley/NTB scanpix

Nyheter

- Det er usikkert om vi vil kunne si noe fra avhørene av siktede, da vi fortsatt er på et tidlig stadium i samtalene med ham, men han oppleves som samarbeidsvillig, melder Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Den siktede er fortsatt innlagt på St. Olavs Hospital.


Dobbeltdrapssiktet skal ha brukt kniv i angrepet

18-åringen som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim, brukte ifølge politiet også en kniv under angrepet inne i en leilighet i Trondheim sentrum.


I varetekt

I forrige ukes  fengslingsmøte fikk politiet medhold i at den 18 år gamle mannen skal sitte i varetekt i fire uker. Tidligere har mannen vært varetektsfengslet i ei uke. Mannen er siktet for to drap og for å ha skadet en annen tenåring.

Han har ifølge rettspapirene godtatt å sitte ei uke i isolasjon. Retten mener at det er fare for at 18-åringen skaffer seg informasjon via internett siden saken er fyldig omtalt av ulike medier, og at han slik tilpasser sin forklaring. Ifølge slutninga fra tingretten skal mannen som fylte 18 år i sommer, sitte i varetekt fram til 24. oktober, og at han skal holdes i isolasjon fra andre innsatte fram til 10. oktober.

Videre har retten bestemt at han skal ha brev- og besøksforbud samt forbud mot aviser og kringkasting i hele perioden. Mange av dokumentene er klasulert slik at 18-åringen ikke skal få innsyn i dem. Tingretten viser blant annet til at drapssiktede ikke var blitt avhørt ennå da fengslingsmøtet var i forrige uke., og politiet mener at dersom 18-åringen løslates uten at politiet får avhørt ham, vil han skaffe seg informasjon om saken som kan påvirke hans forklaring.

18-åringen ble lagt inn på St. Olavs hospital etter at han ble pågrepet fordi han hadde skadet seg selv og ble skutt av politiet under pågripelsen. Ifølge rettspapirene anså behandlende lege det slik at den drapssiktede ikke kunne møte personlig i fengslingsmøtet.

To sakkyndige er oppnevnt for å gjennomføre rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

Alle i tenårene

I pressemeldingen skriver politiet at de mener å ha god oversikt over siktedes bevegelser tiden før og etter drapene.


En av de drepte guttene i Trondheim var elev på Melhus

Det er satt inn krise- og beredskapsteam på Melhus videregående skole etter dobbeltdrapet i Trondheim.


En av de drepte var 19 år gamle Nasratullah Hashimi som var elev ved Melhus videregående skole. Den andre drepte, den skadde og den drapssiktede var alle elever ved Heimdal videregående skole. Alle er i tenårene og kom til Norge som enslige mindreårige asylsøkere fra Afghanistan. Tre av de fire hadde fått varig opphold, mens den drapssiktede hadde fått betinget opphold.


Dro på en farlig reise fra Afghanistan

Minnet Nasratullah som brutalt ble drept

Rundt 130 elever deltok på minnestunden for medeleven Nasratullah Hashimi (19).