Drapssiktet i varetekt fire uker framover

Politiet fikk medhold i at den dobbeltdrapssiktede skal sitte fire uker i varetekt.

To tenåringer ble mandag drept i Trondheim, mens en tredje ble utsatt for vold. En fjerde er siktet for drap etter voldshendelsen. Alle fire er mindreårige, enslige asylsøkere. Her undersøkelser ved åstedet i Prinsens gate i Trondheim sentrum.   Foto: Ned Alley/NTB scanpix

Nyheter

I onsdagens fengslingsmøte fikk politiet medhold i at den 18 år gamle mannen som er siktet for to drap og for å ha skadet en annen tenåring, skal sitte i varetekt i fire uker. Tidligere har mannen vært varetektsfengslet i ei uke.


Fortsatt ikke avhørt

Politiet vil ha dobbeltdrapssiktet fire uker i varetekt

Etter ei uke i varetekt for dobbeltdrapssiktede, ber politiet om fornyet varetektsperiode.

 

I ei pressemelding opplyser politiet at siktede er varetektsfengslet i ytterligere fire uker på grunn av faren for bevisforspillelse. I to av ukene skal 18-åringen sitte i isolasjon for å hindre tilgang til internett og andre som kan gi informasjon.

Mandag i forrige uke ble to tenåringer drept, og den ene var 19 år gamle Nasratullah Hashimi som var elev ved Melhus videregående skole. Den andre drepte, den skadde og den drapssiktede var alle elever ved Heimdal videregående skole. Alle er i tenårene og kom til Norge som enslige mindreårige asylsøkere fra Afghanistan. Tre av de fire hadde fått varig opphold, mens den drapssiktede hadde fått betinget opphold.


Dro på en farlig reise fra Afghanistan

Minnet Nasratullah som brutalt ble drept

Rundt 130 elever deltok på minnestunden for medeleven Nasratullah Hashimi (19).