Trenger flere på omsorgslaget

Onsdag holder Røde Kors Omsorg kurs for å rekruttere flere frivillige.

STAND: Under Åpen gård på Kvål hadde Melhus Røde Kors stand for å informere om organisasjonens aktiviteter. F.v. Svein Bye, Maria Wangen, Anne Grethe Tevik, Haldor Sæteren og Anja Bremsten. 

Nyheter

Leder av Melhus Røde Kors Omsorg, Anja Bremsten, forteller at kurset holdes hos Frivilligsentralen i Kroa senter i Melhus sentrum på onsdag.

Integrering

– Vi har fokus på integrering av flyktninger, turgruppe, Nattevandring og besøksvenn med hund, sier Bremsten.

23-åringen ble med i Melhus Røde Kors Omsorg da hun oppdaget at hun trengte å utvide nettverket og fordi Melhus ikke hadde omsorgsforening. Bremsten er student i Trondheim.

– Kurset holdes for å rekruttere frivillige som kan hjelpe til ved våre aktiviteter som spillkvelder og juleverksted. Vi drar også sammen på fotballkamper og på bowling. For flyktningene betyr aktivitetene at de får brukt norskspråket i praksis, forteller Bremsten.


Bremsten opplyser at det er stor spredning i alder på dem de frivillige skal være sammen med.


Bedt om å bosette flere flyktninger

Færre flyktninger kommer til Norge, men det er fortsatt stort behov for bosetting av flyktninger i kommunene.

 

Blir kurset

– Frivillige som melder seg får en grunnpakke med kurs som førstehjelp og om området en skal jobbe innen. En kan også få delta på kurs for å bygge mer kompetanse. De fleste aktivitetene en skal være med på, er sammen med andre. Erfaringa er at flyktningene lærer seg norsk fort når de får noen å prate med. Det er artig å se framgangen de får gjennom foreninga og skolegangen, sier Bremsten.


Turgåer gikk seg fast ved Øyberget

En kvinne i 40-åra ble fraktet ned av et bårelag fra Røde Kors.