Rema-ideen fra Melhus sprer seg til Støren og åtte andre butikker

Butikksuksessen i Melhus skal videreføres blant annet på Støren.

JUBEL: Elevene fra Gauldal videregående skole kunne juble etter å ha vunnet pris for beste visjon, og premien var 600 kroner og diplom. T.h. kjøpmann Tom Roger Stamnli. Kontaktlærere for klassen er Elin Rise og Bente Fagerbekk.   Foto: privat

Nyheter

– Det er spennende og litt skummelt at vi skal ta over butikken, sier Marta Elise Nygård fra Gauldal videregående skole.

Tett på butikken

Onsdag var det kickoff for elever fra ni videregående skoler i Trøndelag i Melhus rådhus. Elevene skal ta over Rema-butikker på hjemstedet for én dag, og de er med på en videreføring av konseptet som startet i Melhus.


Elever fra Melhus tok over Rema-butikk

Rema-ledelsen er så begeistret for elevenes innsats at konseptet kan bli overført til andre butikker og land.

 

Tidligere i år skulle elever fra programfaget salg, service og sikkerhet ved Melhus videregående skole fylle alle rollene i butikken Rema Melhus Torg som drives av Kristian Lorvik. I forkant hadde de fått opplæring, og det var spente elever som skulle håndtere alt fra å sitte i kassa og ekspedere postkunder til varepåfylling og framsnakking av varer. Samarbeidet mellom skolen og butikken skapte begeistring i Rema-ledelsen og ønske om at flere skoler skulle få prøve det samme.


Enda flere tar over Rema-butikken

Da elever tok over Rema 1000 Melhus Torg vakt det region og nasjonal oppsikt. Nå blir konseptet utvidet.

 

– Det er fantastisk at Melhus videregående skole får være med på dette, og dette er et innovativt undervisningsopplegg. Jeg er ikke bekymret for at Rema tar over styringa. Ingenting er til hinder for at andre butikkjeder kunne ha fått delta i et slikt samarbeid. Det å få ta over er bedre enn å være på besøk, sier rektor Hanne Mari Sæther ved Melhus videregående skole.

NYTT OG SPENNENDE: - Vi får prøve noe annet enn å sitte på skolebenken. Ambisjonen er å få en butikkjobb, sier Nedas Bruzas, Guttorm Stornes Bjørnbo, Adrian Larsson og Kristoffer Olsen fra Verdal videregående skole.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

 

Stolt ordfører

Ordfører Gunnar Krogstad kuttet så snora som var spent opp mellom to stabler med paller for å markere starten på konkurransene, og elevene fra Gauldal videregående skole vant pris for beste visjon med slagordet «Æ like Dæ!».

– Som ordfører i Melhus er jeg mektig stolt over at dette startet her, og jeg ser virkelig fram til å følge med dere alle videre. Da Melhus videregående skole fikk ta over Rema 1000 i Melhus sentrum, vakte det stor oppsikt både i vårt fylke og nasjonalt. Mange mente det var modig av kjøpmann Kristian Lorvik å overlate butikken til elevene, men som kjent er Melhus en kommune der det skal være mulig å være modig, sa ordfører Gunnar Krogstad (Ap) i talen til elevene som satt i salen.

Krogstad roste dem som støtter opp om opplegget, og så ga han et godt råd til ungdommene:

– Her får dere en fantastisk sjanse til «hurtiglæring».


Vekst Melhus ga utviklingspris

Den første utviklingsprisen Vekst Melhus deler ut, går til Rema 1000 Melhus Torg.

 

Overtar på Støren

28. mars tar elever fra Gauldal videregående skole over Rema-butikken på Støren, og elevene ser fram til å få gjøre praktisk butikkarbeid og gjøre noe annet enn å sitte i klasserommet. Kjøpmann Tom Roger Stamnli mener butikkovertakelsen er en flott mulighet for Rema 1000 til å vise hva kjeden jobber med, og en unik mulighet for å vise ungdom uten arbeidserfaring hva arbeid er. Før elevene kommer til butikken, skal de har regelmessige treff med de butikkansatte for å forberede seg.

SPENT: - Det blir morsomt og spennende å få ta over butikken, forteller Marta Elise Nygård, Camilla Dakota Fredriksen, Eirin Marita Ljøkjel, Amalie Hovin og Lone Westrum.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

 

– Før de får tildelt rollene, skal vi ha jobbintervju. For elevene betyr dette at de kan ha mulighet til å få jobb hos oss senere. Vi har mange deltidsansatte som er i en periode hos oss, og vi har hele tiden rullering. Butikkbransjen er ett av de få arbeidsplassene der det er mulighet for å få jobb uten å ha arbeidserfaring fra før. I framtida må det offentlige, NAV, skolen og næringslivet jobbe tettere sammen, sier Stamnli.


Norsk Kylling signerte byggekontrakt for ny kyllingfabrikk

Byggekontrakten ble signert denne uken og oppstart av byggingen er planlagt første halvår 2019.